Nieuwsfeed

Italië verzet zich tegen plannen van EU om verbrandingsmotor te bannen

De Italiaanse minister van Transport Matteo Salvini is fel gekant tegen de goedkeuring door het Europees Parlement van het einde van de verkoop van  nieuwe auto’s met verbrandingsmotor in 2035. Volgens hem gaat het om “waanzin” waartegen Rome zich zal trachten te verzetten.

Krantenkoppen in België

Ze haten school, piekeren zich suf en willen vooral rust: Sanderijn Helsen vroeg pubers wat hen bezighoudt en dat is een hele hoop

Wat gaat er om in het puberbrein? Dat wilde theatermaakster Sanderijn Helsen (45) – zelf mama van twee tieners – heel graag weten. Ze sprak erover met 217 pubers in verschillende scholen. Voor en met hen schreef ze een theaterconcert. Zo werd ze ervaringsdeskundige. “Puberfluisteraar”, zoals ze zichzelf noemt. Wat er in hun hoofd omgaat? Heel veel, zo blijkt. “Het

Lees meer »

27 miljoen euro moet digitale kansenkloof in Vlaanderen dichten

Vlaanderen trekt 27 miljoen euro uit om digitale kansenkloof te dichten, 2 miljoen euro meer dan vorig jaar werd aangekondigd. Sinds augustus kunnen lokale besturen financiering vragen voor een project dat de digitale geletterdheid van burgers wil opkrikken. 189 lokale besturen hebben dat gedaan en krijgen een Vlaamse subsidie.

Lees meer »

“Hij is een opportunistische rioolrat”: scheiding van Spaanse prinses Cristina draait uit op bitse geldstrijd

De echtscheiding tussen Cristina (57) van Spanje en de half-Belgische Iñaki Urdangarin (55) is “een bodemloze put” geworden. Dat concluderen koningshuisexperten nu er heel wat ophefmakende details rond de procedure zijn gelekt. Zo eist de overspelige Iñaki één van Cristina’s eigendommen op, liefst 2 miljoen euro én 75 procent van haar loon. En dat terwijl hij nu al rijkelijk onderhouden

Lees meer »

DE LAATSTE BELG. Rocky Balboa-adept Fabio Van den Bossche over Strade Bianche: “Pech speelde niet in Van der Poel z’n voordeel”

129ste op het Piazza del Campo in Siena, op bijna 20 minuten van winnaar Tom Pidcock. Net(jes) binnen de tijdslimiet in zijn eerste Strade Bianche. Fabio Van den Bossche (22) over zijn debuut op het Italiaanse grind, zijn favoriete quote van Rocky Balboa en de combinatie weg-piste: “Die laatste klim naar het centrum van Siena. Pff, dat viel dik tegen.”

Lees meer »

Kalfje ‘Happy’ moet niet naar het slachthuis en je ziet meteen waarom iedereen er vrolijk van wordt

Barry en Megan Coster uit het Australische Ripplebrook zijn wel wat patronen van zwart-witte vlekken gewoon op hun fokkerij, maar één kalfje trok toch nog meteen alle aandacht. Op de vacht van zijn romp is er immers een duidelijke smiley te zien. Vandaar ook de naam ‘Happy’, waarmee Barry het ‘lachende’ Holsteinkalf bedacht. Normaal zou Happy naar het slachthuis moeten,

Lees meer »

Britse ex-premier Boris Johnson erkent fouten coronafeestjes

De Britse ex-premier Boris Johnson erkent min of meer dat hij het Britse parlement heeft misleid toen hij destijds zei dat coronaregels in zijn kantoor en ambtswoning volledig werden nageleefd. Maar hij verwerpt de aantijging dat hij het Lagerhuis “opzettelijk of roekeloos” verkeerd heeft geïnformeerd. Daar zou geen enkel bewijs voor zijn.

Lees meer »

Mogen partnerclubs Union en Brighton volgend seizoen wel in dezelfde Europese competitie spelen?

Union en partnerclub Brighton zijn beiden op weg naar een Europees ticket. UEFA-regels verbieden dat twee clubs met dezelfde eigenaar elkaar in Europa bekampen, maar hoofdaandeelhouder Tony Bloom en team hebben ondertussen hun huiswerk gemaakt. Wij doken in de officiële eigendomspapieren. En stelden vast dat Union inspiratie heeft gevonden bij het Red Bullconcern, dat destijds de zegen kreeg van oud-premier

Lees meer »

KIJK. Pogacar haalt stevig uit op de Cipressa, maar bekoopt het op de Poggio: wie wint Milaan-Sanremo in onze simulatie?

In een wereld waar ChatGPT de moeilijkste vraagstukken beantwoordt met hele essays, kan artificiële intelligentie ook de koers voorspellen. Wij nemen onze toevlucht tot Pro Cycling Manager 2022 om wekelijks de belangrijkste voorjaarsklassiekers te simuleren. Wie ziet de computer komend weekend winnend over de meet trekken in Milaan-Sanremo? Tipje van de sluier: de groten spaarden zich niet.

Lees meer »