Nieuwsfeed

Jo woog 183 kilo toen hij zijn leven omgooide: “Nu, met 61 kilo, voel ik me gezond”

Toen zijn dokter hem vroeg of hij soms dood wilde, ging de knop om bij Jo Schriek (55), voormalig politicus uit Alphen in Nederland. In een paar jaar verloor hij meer dan 120 kilo, twee derde van zijn voormalige gewicht. Naast een betere fysieke gezondheid heeft het zijn leven op een hoop andere manieren compleet veranderd. “Nu probeer ik een goed gevoel te halen uit bewegen en gezonde voeding.”

Krantenkoppen in België

Waarom keren gewonde Oekraïense soldaten toch terug naar het front? “Dat gaat niet over dapper zijn, in de loopgraven is iedereen bang”

De strijd om de Oekraïense stad Bachmoet lijkt met de dag bloediger te worden. In het veldhospitaal vlakbij de stad komen elke dag 50 tot 60 gewonde soldaten binnen. Sommigen van hen keren nadat ze verzorgd zijn, gewoon terug naar het front. Wat speelt er zich af in het hoofd van die soldaten? Waarom blijven ze ondanks alles zo onverzettelijk?

Lees meer »

Op zijn 17de al betrokken bij dodelijke steekpartij, nu zelf in levensgevaar: beruchte Yassin B. (28) kan niet uit de problemen blijven

Op het Groeningerplein in hartje Borgerhout is zaterdagavond rond 22 uur een zwaar incident gebeurd tussen de zaakvoerder van een nieuwe snackbar en een kennis. Het incident escaleerde waarop iemand een mes trok en Yassin B. (28) neerstak. De man werd geraakt in de buik en is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Nog twee anderen raakten lichtgewond. Het zwaargewonde

Lees meer »

Wagner-baas wil 30.000 nieuwe rekruten inlijven tegen mei

30.000 nieuwe soldaten rekruteren tegen midden mei. Dat is het plan van Jevgeni ­Prigozjin, de baas van de Wagner-groep. Hij maakte dat bekend in een spraakbericht op Telegram. Daarvoor zijn in 42 Russische centra rekruteringscentra geopend waar elke dag volgens Prigozjin honderden kandidaten zich aanmelden.

Lees meer »

Deal or no deal? Stikstofoverleg gaat vanaf vanmiddag verder

Vrijdag 3 maart, dat is de deadline die minister-president Jan Jambon (N-VA) zichzelf én zijn regering had opgelegd. Maar uitgerekend vandaag trekt de grootste boerenbetoging in jaren door de straten van Brussel. Leveren de nieuwe stikstofonderhandelingen vanavond geen resultaat op, dan worden ze tijdens weekend verder gezet, zo klinkt het aan de top van de Vlaamse regering.

Lees meer »

Siegfried Bracke reageert voor het eerst op heisa rond “onwettige” pensioenextra’s: “Ik zit ruim 1.000 euro onder het maximum”

Siegfried Bracke heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op het nieuws van de “onwettige” pensioenextra’s die hij als voormalig Kamervoorzitter voor N-VA jarenlang zou hebben ontvangen. “Ik maak me geen illusies. Winnen doe je hier nooit”, zo schrijft hij in een lange column op opiniewebsite Doorbraak.be, waarin hij ook erg scherp is voor zijn eigen partij.

Lees meer »