Nieuwsfeed

Jonge vader krijgt 5 jaar cel voor verkrachting nadat dochtertje (4) vertelt dat papa haar wel eens ‘kietelt’

Een 29-jarige man uit Turnhout vliegt bijna zes jaar achter de tralies. Hij is schuldig bevonden aan de verkrachting van zijn dochtertje van 4 jaar. Het meisje biechtte het seksuele misbruik op aan haar tante.

Krantenkoppen in België

Trump: “Alleen ik kan een derde wereldoorlog voorkomen”

Donald Trump is “de enige die de wereld kan redden van een derde wereldoorlog”. Dat heeft de voormalige Amerikaanse president zaterdag gezegd, op de jaarlijkse conservatieve conventie die in voorsteden van Washington werd gehouden. Trump haalde ook uit naar de “oorlogszuchtige Democraten en imbeciele Republikeinen”. “We hadden een Republikeinse partij die geleid werd door monsters, neoconservatieven, globalisten, fanatieke aanhangers van

Lees meer »

870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitser die 28 Vlaamse jongens online in de val lokt met naaktbeelden riskeert 6,5 jaar cel

Hij stelde zich voor als de ridder die hen uit de problemen zou helpen of gaf zich uit voor een cheerleadster. Een 45-jarige Duitser zou in iets meer dan een jaar tijd liefst 28 Vlaamse jongens op sociale media overtuigd hebben om naaktbeelden van hen door te sturen. Bij een 14-jarige jongen kwam het ook effectief tot afspraakjes. “En dat

Lees meer »

Vlaanderen zoekt hulpverleners voor gezinshuizen

Vlaanderen wil de komende twee jaar 40 gezinshuizen opstarten met samen 123 opvangplaatsen. In die gezinshuizen worden kinderen en jongeren door een professionele hulpverlener opgevangen binnen een gezinscontext. Veertien gezinshuizen in Oost-Vlaanderen bijten de spits af en gaan op zoek naar zorgprofessionals die gezinshouder willen worden. Dat melden het Agentschap Opgroeien en Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).

Lees meer »

‘Liefde voor muziek’ start met valse noot na split Portland: “Ik vond ze nochtans dé revelatie van dit seizoen”

Er heerste ‘Liefde voor muziek’ in De Studio bij de voorstelling van het nieuwe seizoen. Lachsalvo’s en knuffels. Daan, K3 en Metejoor. Topartiesten die vrienden werden onder de Spaanse zon. Niet veel later volgde de domper: Portland splitte. Jente Pironet kwam alleen naar de persconferentie, fluisterde wat excuses en verdween even later weer. Voormalig bandmate Sarah was nergens te bespeuren.

Lees meer »

Diesel tanken vrijdag goedkoper

Goed nieuws voor wie nog met een wagen op diesel rijdt. Tanken wordt morgen/vrijdag goedkoper. De maximumprijs van een liter diesel (B7) daalt dan aan de pomp met 3,7 procent tot 1,7410 euro. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie donderdag.

Lees meer »

Union spoelt dipje en bekerkater door met 2-1-winst tegen Eupen

Union is rechtgekrabbeld na drie mokerslagen op rij. De 2-1-zege tegen Eupen was broodnodig om de rust te doen weerkeren. Adingra en Vertessen scoorden voor de thuisploeg, waar Moris nog een ‘ingebeelde’ penalty moest redden vooraleer Prevljak net voor affluiten scoorde. Zo kan Union met een opsteker naar Berlijn voor de achtste finale in de Europa League.

Lees meer »

OVERZICHT. In deze Delhaize-vestigingen wordt vandaag gestaakt

Een deel van he personeel van Delhaize heeft dinsdag spontaan het werk neergelegd. Dat zegt de woordvoerder van Delhaize, enkele uren na afloop van de bijzondere ondernemingsraad waarop de directie aankondigde dat het de 128 supermarkten in eigen beheer wil verzelfstandigen. Rond 11 uur werd al in 95 winkels gestaakt.

Lees meer »