Nieuwsfeed

Jonge voetballer die vijf jaar geleden gered werd uit Thaise grot overleden

Een van de twaalf jonge voetballers die in 2018 uit een grot in Thailand werden gered, is in het Verenigd Koninkrijk overleden. Duangpetch Promthep was de aanvoerder van de ploeg en werd 17 jaar.

Krantenkoppen in België

Amnesty International: “Iran martelt kinderen die meedoen aan protesten tegen regime”

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International klaagt het geweld aan dat Iraanse veiligheidsdiensten tegen kinderen gebruiken. Verschillende kinderen die werden gearresteerd tijdens protesten tegen het regime zijn zwaar gemarteld, klinkt het. De slachtoffers werden in hechtenis genomen en kregen vervolgens zweepslagen en elektrische schokken. Ze werden ook seksueel misbruikt. Het gaat om zowel jongens als meisjes en het jongste slachtoffer is amper

Lees meer »

Herman De Croo schenkt extra pensioen aan Stichting Tegen Kanker

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (85) gaat het extra pensioen dat hij de voorbije drie jaar heeft ontvangen, integraal aan Stichting Tegen Kanker schenken. Het gaat om een bedrag van ongeveer 125.000 euro. De Croo doet dat niet om zijn geweten te zuiveren, zegt hij zelf, maar om aan te tonen dat het hem nooit om het geld te doen is

Lees meer »

Open trainingen en ontmoetingsmomenten met Rode Duivels: nieuwe campagne moet fans en spelers dichter bij elkaar brengen

Drie maanden na het WK in Qatar blazen de Rode Duivels eind maart opnieuw verzamelen voor de EK-kwalificatiematch tegen Zweden. Dat doen ze met een nieuwe bondscoach, een nieuwe sportieve leiding, nieuwe uitdagingen én een splinternieuwe fancampagne. Via de nieuwe #WIRSCHAFFENDAS-campagne wil de voetbalbond tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden supporters en spelers dichter bij elkaar brengen.

Lees meer »

Leerlingen laten zich een dagje opsluiten in nieuwe gevangenis Dendermonde

Vandaag laten honderd leerlingen zich opsluiten in de nieuwe gevangenis van Dendermonde. De komende weken komen de eerste gedetineerden er aan. Maar eerst worden nog de veiligheidsprocedures getest met jongeren uit de studierichting Defensie en Veiligheid. Ze worden een dag behandeld als gedetineerden. Onder meer leerlingen van het IVV Sint-Vincentius in Gent doen mee.

Lees meer »

KIJK. Matthias woont in een huis van stro en voelt de energiecrisis niet: “Ik maak jaarlijks 1000 euro winst”

In de derde aflevering van de HLN Original ‘Extreme Huizen’ bezoekt vastgoedexperte Hadisa Suleyman een woning die je op het eerste gezicht enkel in Bokrijk zou vinden: een huis van stro. Maar niets is minder waar. Eigenaar Matthias Cleiren bouwde zijn eigen huis zo’n tien jaar geleden in Heist-op-den-Berg en gebruikte stro en leem als hoofdmaterialen. Het resultaat? Een energieneutrale

Lees meer »

Onze redacteur speurt naar de identiteit van ‘The Masked Singers’: “Wie zo goed kan liegen, kan écht Minotaurus zijn”

Acht zingende BV’s hebben de ‘Big Bang’ gehaald in ‘The Masked Singer’. Daar zitten vijf profesionele zangeres en zangeressen bij, beweert onze redacteur. Maar wie zijn z’n verdachten? En welk bewijsmateriaal ondersteunt z’n theorieën? We zetten het voor u op een rijtje. “Wij luisterden naar Boris en plots twijfelden we aan Maksim. Maar er is nood aan meer zekerheid.”

Lees meer »

Definitieve uitspraak in de zaak Reuzegom kan nog even duren volgens Faroek Özgünes: “Kans bestaat dat zaak terug naar Hasselt gaat”

De laatste Reuzegommers komen vandaag nog hun zegje doen in het Antwerpse hof van beroep. Daarna komt ook de familie van Sanda Dia maandag nog aan het woord, maar wanneer mogen we een definitieve uitspraak verwachten? Volgens Faroek Özgünes, die het proces op de voet volgt, kan dat nog wel even op zich laten wachten. Volgens hem bestaat de kans

Lees meer »