Nieuwsfeed

Kapotte sok van koning Charles gaat viraal: “Heeft hij dan geen koninklijke sokkenlade?”

De Britse koning Charles III gaat viraal… met een kapotte sok. Tijdens een ceremonie in het Londense Brick Lane moest hij zijn schoenen uittrekken, waarop het volk te zien kreeg dat er een groot gat in de rechtersok van de koning stond.

Krantenkoppen in België

Demonstranten hangen met buizen aan elkaar in Jeruzalem

In de Israëlische hoofdstad hebben betogers de weg geblokkeerd naar het kantoor van premier Benjamin Netanyahu. Het is een zoveelste protestactie tegen de omstreden hervormingen die de coalitieregering van de premier wil doorvoeren. De mensen, die met buizen en kettingen aan elkaar hingen, werden opgepakt door de politie. 

Lees meer »

KIJK. Man neemt kijkje net wanneer oververhitte brommerbatterij ontploft, met gigantische explosie en vuurzee tot gevolg

Een gezin in het noorden van Engeland is eind vorige maand opgeschrikt door een enorme explosie in hun huis. De explosie kwam er nadat de lithiumbatterijen van een elektrische brommer oververhit raakten tijdens het opladen. Camerabeelden tonen het moment van de explosie en de gigantische vuurzee die erbij ontstaat. Vijf bewoners moeten naar het ziekenhuis gebracht worden. Eén van hen

Lees meer »

“Zonder ‘Eliza’ was mijn man er nog geweest”: Waalse man berooft zichzelf van het leven na intensieve gesprekken met chatbot

De weduwe van een Waalse man die enkele weken geleden om het leven kwam door zelfdoding, heeft in ‘La Libre Belgique’ getuigd over de dood van haar echtgenoot. De man, die al een tijdje kampte met depressieve klachten, beroofde zichzelf van het leven na intensieve chatgesprekken met chatbot Eliza. “Eliza beantwoordde al zijn vragen. Ze was zijn vertrouwelinge geworden. Ze

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “Frank Deboosere heeft zijn hele carrière het weer voorspeld vanuit bureau zonder buitenramen”

Weerman Frank Deboosere gaat maandag, na 36 jaar dienst, met pensioen. Opvallend: hij voorspelt al sinds het begin van zijn carrière het weer vanuit een bureau zonder ramen. “Het hokje op de VRT waar de weerman zit, heeft enkel vier muren”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Volgens mij weten de VRT-bazen dat niet eens”. Luister hierboven

Lees meer »