Nieuwsfeed

KIJK. Wij spraken met Peter Wright, morgen tegenstander van Van den Bergh: “Slechts anderhalve dag per week bij z’n gezin. Het wordt zwaar voor Dimi”

Dimitri Van den Bergh mag zich morgenavond in de Premier League mogelijk aan boegeroep verwachten, want onze landgenoot neemt het in Glasgow op tegen thuisspeler Peter Wright. De 52-jarige Schot wil zich herpakken na een mindere start. “Als ik veel begin te verliezen, is het tijd voor iets anders”, zegt hij in een gesprek met onze redactie.

Krantenkoppen in België

Wat kán Anderlecht juridisch ondernemen tegen ‘Humo’? “In wezen zijn er twee vorderingen mogelijk”

Anderlecht zal juridische stappen ondernemen tegen ‘Humo’-journalist Jan Hauspie, de auteur van het voor niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute vernietigende artikel in het weekblad. Dat maakte de club gisteravond bekend. “Door een foutief beeld te schetsen van de dagelijkse werking binnen de club ontstaat onrust.” Volgens advocaat Leo Neels zijn er in wezen twee vorderingen mogelijk.

Lees meer »

PORTRET. Wie is Nawal Farih, het nieuwe lief van Sammy Mahdi? Stewardess, Miss Sports-kandidaat, vrijwilliger voor vluchtelingen, én politiek talent dat het Wouter Beke lastig kan maken

Stewardess en kandidaat-Miss Sports, maar ook Kamerlid, vrijwilliger die kleren inzamelde voor vluchtelingen en bijna minister: doorheen de jaren kon Nawal Farih (CD&V) heel wat naamkaartjes verzamelen. Sinds deze zomer mag ze daar ook ‘mevrouw Sammy Mahdi’ aan toevoegen. ‘Gelukkig en verliefd’ zijn ze nu, maar in 2024 kan hun relatie de CD&V-voorzitter wel in een lastig parket brengen.

Lees meer »

De aangrijpende getuigenissen van ouders die hun kinderen verloren bij aanslag in Zaventem: “Ik kon alleen maar denken: draai toch om, ga toch weg”

Ze herinneren zich de laatste kus. Het laatste afscheid. Het laatste telefoontje. En dan, het grote verlies. Op het terreurproces getuigden de ouders van Alexander (29), Sascha (26) en Bart (21). Alledrie jonge mensen aan het begin van hun leven, die de pech hadden om in de vertrekhal van Zaventem vlakbij de eerste bom te staan. “We waren aan de

Lees meer »

Coronacijfers blijven licht stijgen, druk op zorg beperkt

Het aantal coronagevallen en ziekenhuisopnames voor COVID-19 is de voorbije weken licht blijven stijgen. Dat blijkt vrijdag uit de laatste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. “We bevinden ons nog steeds midden in de tiende golf”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “De druk op de zorg blijft gelukkig beperkt.”

Lees meer »

“Wij geloven beloftes van directie niet”: honderden boze werknemers van Delhaize voeren actie in Zellik voor aanvang ondernemingsraad

Honderden werknemers van Delhaize verzamelen momenteel aan het hoofdkantoor in Zellik. Daar vindt deze voormiddag een ondernemingsraad plaats. Het is de eerste keer dat vakbonden en directie overleggen sinds de aankondiging dat de 128 winkels van Delhaize die nu nog in eigen beheer zijn, worden overgelaten aan zelfstandige uitbaters. De vakbonden willen dat het plan ingetrokken wordt. "Anders volgen er

Lees meer »

Adidas is wereldmerk op drift

17:28 Adidas kreunt financieel onder een verkoopkrimp in China, een massa onverkochte stock en de verbreking van de samenwerking met Kanye West. De sportkledijreus zit op alle vlakken in de achtervolging op…

Lees meer »

DE PELOTONPRONO. Jasper Philipsen kijkt uit naar Milaan-Sanremo: “Op de Poggio zal het prijs zijn, de rest zal sprinten voor een ereplaats”

Het klassieke wielervoorjaar is terug en dan kan ‘De Pelotonprono’ niet achterblijven. Net als vorig jaar gaan we op zoek naar de beste pronostikeur op twee wielen. Acht profs uit acht verschillende ploegen geven acht weken lang hun tiercé. Jasper Philipsen kijkt voor Milaan-Sanremo in zijn glazen bol. “Op de Poggio zal het prijs zijn.”

Lees meer »