Nieuwsfeed

Koppel met zeven kinderen wil nog één zoon of dochter, maar krijgt… vijfling

Schrikken was het voor een koppel met zeven kinderen uit Polen: Vince Clarke en zijn echtgenote Dominika wilden er graag nog één zoon of dochter bij, maar kregen in plaats daarvan… een vijfling.

Krantenkoppen in België

Piramide van Cheops geeft na 4.500 jaar nog geheim prijs: onbekende meterslange tunnel ontdekt, die mogelijk naar nog méér leidt

De 4.500 jaar oude piramide van Cheops, net buiten de Egyptische hoofdstad Caïro, heeft opnieuw een geheim prijsgegeven. Archeologen hebben het eerste beeld vrijgegeven van een meterslange tunnel die door de piramide loopt. "Het is werkelijk spectaculair, deze ontdekking gaat het mysterie van de piramide zeker nog voeden", zegt egyptologe Marleen Reynders (KU Leuven).

Lees meer »

Porsche-werknemers krijgen bonus van 9.050 euro

De werknemers van Porsche krijgen een bonus van 9.050 euro, na de sterke resultaten van de sportwagenfabrikant het voorbije jaar. Dat bevestigt een woordvoerster van het bedrijf woensdag in Stuttgart. De bonus is daarmee flink hoger dan de 7.900 euro in 2022.

Lees meer »

Mensen worden beter en creatiever in bordspel Go, dankzij superslimme artificiële intelligentie

Mensen worden steeds slimmer en creatiever in het strategische bordspel Go, en dat met dank aan artificiële intelligentie. Sinds het zelflerende programma AlphaGo in 2016 is het bijna onmogelijk gewonnen voor mensen om nog een computer te verslaan. Maar wetenschappers hebben nu vastgesteld dat die superslimme artificiële intelligentie de kwaliteit van spelen bij mensen naar een hoger niveau heeft getild.

Lees meer »

Recordaantal Belgische bedrijven naar Game Developers Conference in VS

Een recordaantal van 20 Belgische bedrijven zakt volgende week af naar de Game Developers Conference (GDC) in het Amerikaanse San Francisco. Dat is een van de meest toonaangevende beurzen ter wereld voor computerspelontwikkelaars. Ook Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) zakt af naar de GDC, onder meer om er een taxshelter voor gaming te promoten.

Lees meer »

Geen idee wat ‘Redfall’ precies wordt, maar er zitten vampieren in

De videogamestudio die ons cultgames als ‘Dishonored’, ‘Prey’ en ‘Deathloop’ bracht, komt begin mei met een nieuwe. We gingen in Londen aan de slag met Arkane Games’ ‘Redfall’, een game waarin je met zware oorlogswapens op vampieren jaagt. En waarvan we hopelijk snel de échte bedoeling zullen snappen, want dat is altijd een moeilijke met games van het Amerikaans-Franse hitfabriekje.

Lees meer »