Nieuwsfeed

Kroonprins Jo Willemyns nu ook directeur van keten Colruyt

14:44 Jo Willemyns wordt de nieuwe directeur van de winkelketen Colruyt. Hij was en blijft ook operationeel directeur voor de winkelactiviteiten van het moederbedrijf Colruyt Group. Wordt hij klaargestoomd …

Krantenkoppen in België

Waarom ‘Tulpen uit Antwerpen’ flopt: “Wie zit er te wachten op onbekende Hollanders die Vlaamse klassiekers verkrachten?”

Bloemen verwelken… en tulpen uit Antwerpen vergaan blijkbaar nóg sneller. Het gelijknamige Play4-muziekprogramma weet weinig kijkers te boeien, Nederlandse co-producent RTL4 zendt het voorlopig zelfs níet uit. “Gooi het alsjeblieft gewoon in de prullenmand”, klinkt het bij onze noorderburen. ‘Dag Allemaal’ contacteerde enkele TV-kenners en vroeg naar hun mening en een verklaring voor het ondermaatse enthousiasme. “Over Kat Kerkhofs geen

Lees meer »

Prinses Elisabeth in eerste interview ooit: “Ik wil later lijken op mijn betovergrootmoeder, koningin Elisabeth”

Tijdens haar eerste interview ooit heeft prinses Elisabeth haar bewondering voor haar betovergrootmoeder, koningin Elisabeth (1876-1965), uitgesproken. Ze deed dat op de laatste dag van een driedaags officieel bezoek van koningin Mathilde en haarzelf aan Egypte. Tijdens de reis traden de kroonprinses en haar moeder in de voetsporen van koningin Elisabeth, die een passie had voor het land van de

Lees meer »

Documentaire onderzoekt of er nog vijfde vliegtuig was op 9/11: “Verdachte passagiers in eerste klasse wilden zo snel mogelijk vertrekken”

De bemanning van een United Airlines-vlucht is er stellig van overtuigd dat hun vliegtuig als vijfde kamikazetoestel had moeten dienen op 9/11. Vier passagiers in eerste klasse gedroegen zich die ochtend verdacht en wilden zo snel mogelijk vertrekken. In het vliegtuig ernaast werden later snijmessen teruggevonden. Mogelijk beging een medeplichtige die de terroristen tijdens de voorbereiding moest helpen een cruciale

Lees meer »

Vernietigend rapport laat geen spaander heel van Londense politie: institutioneel racistisch, homofoob en vrouwonvriendelijk

De Metropolitan Police, het politiekorps van Groot-Londen in het Verenigd Koninkrijk, is institutioneel racistisch, misogyn en homofoob. Dat blijkt uit een vernietigend rapport waartoe toenmalig hoofd van het korps Cressida Dick in 2021 opdracht gaf in de nasleep van de moord op de Londense vrouw Sarah Everard. Zij werd in maart van dat jaar ontvoerd, verkracht, vermoord en verbrand door

Lees meer »

De stewardess op iconische foto van aanslag Zaventem doet haar verhaal: “Ik zag hoe het vel van mijn handen mee los kwam”

De foto van die Indische stewardess na de aanslagen. Het is een omschrijving die volstaat om bij velen het beeld weer terug te roepen. De foto van Nidhi Chaphekar in haar verscheurde gele blazer op de stoeltjes in de vertrekhal van Zaventem. Wezenloos voor zich uit starend, ogenschijnlijk minder zwaargewond dan vele anderen. Maar de foto bedriegt, zo bleek dinsdag

Lees meer »

Veertig geografen willen uren aardrijkskunde behouden

Veertig geografen hebben in een open brief, gericht aan de twee grootste onderwijskoepels van Vlaanderen, aandacht voor het vak aardrijkskunde in het secundair onderwijs gevraagd. In de brief, waarover De Morgen maandag bericht, tonen ze hun bezorgdheid over het wegvallen van een aantal lesuren aardrijkskunde.

Lees meer »

Aandeel crematies blijft stijgen in Vlaanderen

Het aandeel crematies blijft in Vlaanderen verder toenemen. Vorig jaar ging het met 51.083 crematies op 67.516 overlijdens al om 75,7 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) opvroeg bij minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD).

Lees meer »