Nieuwsfeed

Leuvense studenten Geografie helpen hulpverleners in Turkije en Syrië: “Maken kaarten van rampgebied vlak voor aardbevingen”

De Leuvense studentenkring Merkator mobiliseert studenten Geografie, Toerisme en Duurzame Ontwikkeling om hulpverleners in Turkije en Syrië te helpen. De studenten van de KU Leuven maken kaarten van de getroffen gebouwen en wegen in het rampgebied op basis van recente satellietbeelden die voor iedereen toegankelijk zijn.

Krantenkoppen in België

Wederopbouw van Oekraïne zou 380 miljard euro kosten

De wederopbouw van Oekraïne na de Russische invasie kost vermoedelijk ongeveer 411 miljard dollar, omgerekend zo’n 380 miljard euro. Dat is 2,5 keer de totale economie van het land. De Wereldbank, de Verenigde Naties, de Europese Commissie en Oekraïne zelf hebben die rekensom naar buiten gebracht.

Lees meer »

“Meta plant nieuwe ontslagronde”

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, is van plan om een nieuwe ontslagronde door te voeren waarbij duizenden banen worden weggesneden. Dat meldt het financiële nieuwsagentschap ‘Bloomberg’ op basis van anonieme bronnen.

Lees meer »

Kernkabinet zit opnieuw samen over begrotingscontrole

Het kernkabinet van de federale regering zit opnieuw samen over de begrotingscontrole. Het is niet duidelijk of er vandaag al een akkoord in zit. “We zien waar de discussie ons leidt”, klinkt het in regeringskringen, al zegt een andere bron dat er “waarschijnlijk” tot de finish wordt onderhandeld.

Lees meer »

Ze verdienden vele miljoenen met vervalste tennismatchen: matchfixing-bende én Belgische tennissers staan terecht

Twee jaar lang zouden ze meer dan 375 tenniswedstrijden vervalst hebben en daarmee ruim acht miljoen euro verdiend hebben. In Oudenaarde start vrijdag het proces tegen een bende die enorme gokwinsten opstreek door matchfixing. De kopstukken zijn jonge Armeniërs die vanuit ons land een netwerk opbouwden en proftennissers omkochten. Ook enkele Belgische ex-tennissers staan terecht.

Lees meer »

PORTRET. Pin-upgirl Samantha Fox krijgt Netflix-reeks: “Toen ik 16 was vroegen ze me om topless te gaan in de krant, mijn moeder barstte van trots”

Seksueel grensoverschrijdend gedrag? Samantha Fox (56) kan erover meespreken. Hét Britse glamourmodel van de jaren tachtig onderging het al op school en toen haar tieneridool haar brutaal aanrandde. Met haar topless foto’s deed ze al op haar zestiende ‘The Sun’ verkopen, mét topje verkocht ze 30 miljoen platen. Dat en nog veel meer komt aan bod in de serie die

Lees meer »

LIVE PARIJS-NICE. Levert verraderlijke openingsrit meteen spektakel op?

In Frankrijk begint vandaag Parijs-Nice. De ‘Koers naar de Zon’ belooft een duel te worden Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, die allebei hun zinnen hebben gezet op het eindklassement. Vandaag krijgen de renners meteen een verraderlijke heuvelrit voorgeschoteld. Krijgen we spektakel? U kunt de openingsetappe in elk geval volgen op deze pagina!

Lees meer »

Finland wordt lid van NAVO. Hoe reageert Poetin? “De Koude Oorlog was hier niets tegen”, zegt David Criekemans

Turkije geeft na lang aarzelen groen licht voor de NAVO-toetreding van Finland. Poetin krijgt er zo een grens met de NAVO van 1.300 kilometer bij. De Russische ambassadeur noemde Finland al een “legitiem doelwit”. Hoe zal Rusland reageren? Zal dit de oorlog in Oekraïne verlengen? “Dit is historisch en brengt alles in stroomversnelling”, zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).

Lees meer »

Kevin Janssens van stoere rokkenja­ger tot stijlvolle presenta­tor: “Hij vult de leegte die Niels Destadsbader achterliet op VTM”

Kevin Janssens (43) is alomtegenwoordig op uw tv-scherm. Niet als acteur, maar als debuterend presentator in ‘Bestemming X’ én als jurylid in ‘The Masked Singer’. “Zo vult hij -samen met Jens Dendoncker- de leegte op die Niels Destadsbader achterliet op VTM”, aldus ‘Dag Allemaal’. Janssens bewijst dat hij als entertainer van alle markten thuis is, nadat hij eerder als acteur

Lees meer »