Nieuwsfeed

Maak je skivakantie niet duurder: let op deze regeltjes in onze buurlanden

Wie straks op skivakantie vertrekt met de auto, kan zich maar beter goed voorbereiden. Kijk in de eerst plaats de evidente zaken na. Heb je een ijskrabber mee? Sproeivloeistof met antivries? Daarnaast is het ook belangrijk om de regels van je bestemming er nog eens bij te nemen, klinkt het bij reisbijstandsorganisaties VAB en Touring. Zijn winterbanden verplicht? Moet ik een vignet kopen? En is Waze wel toegelaten?

Krantenkoppen in België

Franciscus zit 10 jaar op de hoogste katholieke stoel: hoe ‘de paus van de verrassingen’ de sfeer in Rome helemaal veranderde

Maandag zit Franciscus exact tien jaar op de hoogste katholieke stoel. Op 13 maart 2013 werd de bisschop van Buenos Aires paus van Rome. Die dag flikkerden duizend gsm-lichtjes op het Sint-Pietersplein. En het zoemde. “Jorge wie?” Bergoglio, dus. De man die de Vaticaanse schandaalstal ging uitkuisen. Die de positie van vrouwen in de Kerk ging versterken, die de positie

Lees meer »

Hoe Delhaize ooit de eerste moderne supermarkt was: “De klanten bedienen zichzelf in de speciaal daartoe ingerichte rekken en het kasticket geeft de afrekening van de inkopen”

De geschiedenis lijkt zich ietwat cynisch te herhalen. Ooit maakten piepkleine kruideniertjes Delhaize groot. Vandaag, ruim 150 jaar later, ziet de warenhuisketen geen andere overlevingskans dan de 128 resterende winkels in eigen beheer te verkopen aan zelfstandige uitbaters. Portret van een pionier die in 1957 de eerste moderne supermarkt van Europa uitvond en de Belgen boodschappen leerde doen.

Lees meer »

1.000 jaar aan celstraffen, maar ook oplaaiend geweld: 2 jaar geleden kraakten Belgische speurders versleutelde berichten van drugscriminelen

Enkele honderden veroordelingen, goed voor in totaal bijna 1.000 jaar gevangenisstraf. Het is een van de opvallende resultaten van operatie Sky, twee jaar nadat bekend is geraakt dat politie en gerecht de versleutelde Sky ECC-telefoons van drugscriminelen hadden gekraakt. Een succesvolle operatie dus, maar het drugsgeweld is sindsdien wel verder opgelaaid.

Lees meer »

Waar eet presentator Peter Van de Veire (51)? “Hier bedienen ze jou alsof je de koning bent. Sommigen vinden dat bullshit, maar ik geniet ervan”

Hij vertoeft graag met zijn stem op de radio, maar evengoed gebruikt ‘Goeiemorgen Morgen’-dj Peter Van de Veire (51) die stem met plezier om gezellig te babbelen op restaurant. “Niets heerlijker dan je voeten onder een vreemde tafel schuiven”, lacht hij. “Als het aan mij lag, zou ik elke dag uit eten gaan.” Wanneer hij zelf niet in de keuken

Lees meer »

Nederlandse politie vindt lichaam in Maas, net over Belgische grens: mogelijk gaat het om moeder van jongetje wiens lichaam eerder al werd gevonden

De Nederlandse politie heeft woensdag in de buurt van Maastricht een lichaam aangetroffen in de Maas. Volgens het Nieuwsblad zou het gaan om Fatma Bayram, de Belgische vrouw die eind vorige maand samen met haar zoontje verdween. Het lichaam van de 5-jarige jongen werd de dag na hun verdwijning al aangetroffen in de Maas ter hoogte van de stuwdam van

Lees meer »

En plots is de politiek bang van Tiktok

Plots is iedereen bang van Tiktok, zo lijkt het toch. Ambtenaren van de federale en Vlaamse overheden mogen de Chinese app niet meer installeren op hun werktelefoons. En ook de ministers van de Waalse regering mogen dat niet meer, hoewel onze politici massaal op Tiktok aanwezig zijn.

Lees meer »

Er dreigt een heet voorjaar voor de Vlaamse regering: bonden beloven felle strijd tegen afschaffing vaste benoeming

Geen vaste benoemingen meer bij de Vlaamse overheid. Of toch alleen maar in uitzonderlijke omstandigheden. Wie nu al statutair ambtenaar is, kan dat wel blijven, maar de Vlaamse regering wil voortaan alleen nog maar met contractueel personeel werken. De formele onderhandelingen met de overheidsvakbonden moeten nog starten, maar nu al is duidelijk dat er acties komen. “Wij gaan dat niet

Lees meer »

Alle hoop op Julian Alaphilippe: Soudal-Quick.Step blijft in zelfde bed ziek, voor Ronde van Vlaanderen rest nog één allerlaatste strohalm

Bert Van Lerberghe: “We waren gewoon niet goed genoeg.” Ploegleider Tom Steels: “We holden achter de feiten aan.” Tim Merlier: “we werden ‘lichtjes’ gedegradeerd.” Keihard waren ze opnieuw, de interne analyses bij Soudal-Quick.Step. Alle hoop voor de Ronde van Vlaanderen rust nu op de schouders van één man: Julian Alaphilippe.

Lees meer »

Sociaal overleg Delhaize levert opnieuw niets op

Het sociaal overleg tussen de vakbonden en de directie van supermarktketen Delhaize vanmorgen is afgelopen zonder resultaat. Dat zeggen de vakbonden. Het was het derde en voorlopig laatst geplande overleg sinds drie weken geleden bekendraakte bekend dat Delhaize de 128 winkels in eigen beheer aan zelfstandigen wil verkopen. Hoe het nu verder moet, is nog onduidelijk. Vandaag blijft opnieuw de

Lees meer »

“Ik kan niks meer slapen en eten”: Oekraïense soldaat openhartig over trauma’s na bloederige strijd in Bachmoet

Oekraïense soldaten die de stad Bachmoet verdedigen in de bloederige strijd tegen Rusland hebben tegenover ‘Kyiv Independent’ onthuld dat ze de dood in de ogen hebben gekeken en kampen met trauma’s. “Toen we hoorden dat we in Bachmoet moesten vechten, wisten we allemaal dat we waarschijnlijk zouden sterven”, aldus soldaat Volodymyr tegen de krant. “Velen van ons zijn overleden, anderen

Lees meer »