Nieuwsfeed

Maar 140 km van het epicentrum, maar geen enkele gewonde: waarom de Turkse stad Erzin nog volledig rechtstaat

De Turkse stad Erzin ligt in de provincie Hatay, waar de aardbeving het zwaarst toesloeg. Maar de gebouwen zijn er niet ingestort. De burgemeester liet er geen illegale bouwprojecten toe.

Krantenkoppen in België

Het ‘schandaalhuwelijk’ van Leopold II en prostituee Blanche: “Na z’n dood ging ze er met z’n fortuin vandoor”

Prins Laurent bezorgt de koninklijke familie af en toe kopzorgen, maar die verbleken in het niets bij het schandaal dat koning Leopold II veroorzaakte begin vorige eeuw. De minderjarige prostituee Blanche Delacroix slaagde er toen in het hart van de vorst te veroveren. En z’n fortuin, want later verdween Blanche als een dief in de nacht met het leeuwendeel van

Lees meer »

Bijna 1 miljoen asielvragen in Europa, hoogste aantal sinds 2016

Het voorbije jaar hebben net geen 1 miljoen mensen asiel aangevraagd in de Europese Unie (EU), Noorwegen en Zwitserland. Bij de cijfers zijn de 4 miljoen Oekraïense asielaanvragen niet opgenomen. Het aantal asielaanvragen is met de helft gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor, zegt het Europees asielagentschap. Het is ook het hoogste aantal sinds 2016. Onder de vluchtelingen en

Lees meer »

Vakbond waarschuwt dat honderdtal Delhaizes mogelijk tot dinsdag gesloten blijft

Een “supermarktenstop” omdat er al zoveel supermarkten in ons land zijn. Die oproep lanceert ACV Puls in een persbericht naar aanleiding van Delhaizes intentie om alle winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. De christelijke bediendebond voegt er ook een pleidooi voor één statuut voor alle werknemers in de sector van supermarkten aan toe. Ondertussen blijven ook vandaag een honderdtal Delhaizes

Lees meer »

Sofie (40) toont haar ‘love body’. “Als ik twijfel of ik na de scheiding ooit een nieuwe liefde vind, bekijk ik deze foto’s”

“Ik had tranen in m’n ogen toen ik de foto van mijn buik zag. Dát is het lijf waarmee ik twee kinderen creëerde.” Vlaamse vrouwen vallen massaal voor boudoirfotografie. Met de sexy foto’s vieren ze in deze reeks hun lijf en hun vrouwelijkheid. Mama Sofie (40) is na 20 jaar huwelijk weer single: haar zelfvertrouwen crashte, tot ze besloot in

Lees meer »

Weerbericht: Zonnig maar fris

De nieuwe werkweek begint helder met overal temperaturen onder het vriespunt. Onder impuls van de zon klimt het kwik tot aan het vriespunt in de Ardennen en 5 à 6 graden in Laag- en Midden-België. Een matige wind uit het noordoosten met pieken tot 55 kilometer per uur is vooral ten zuiden van Samber en Maas goed voelbaar. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

Net als Frank Deboosere eerder op pensioen? Wie kan een loopbaanspaarpot vergaren?

Opgespaarde vakantiedagen, ziektedagen of recuperatie van overuren: zo verdwijnt Frank Deboosere (64) vijf maanden eerder van het scherm dan de datum waarop hij officieel met pensioen zou gaan. Met een spaarpot aan dagen vroeger op pensioen zoals ‘s lands bekendste weerman: wie kan dat? Hoe werkt een loopbaanspaarpot, en wat is het verschil met het ziektecontingent? Dirk Neefs, expert bij

Lees meer »

Van nul ervaring tot grootste partij van Nederland: is de BBB er klaar voor?

De BoerBurgerBeweging heeft in Nederland een historische zege geboekt bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij komt zo de Eerste Kamer binnen met amper of geen ervaring. Is de BBB daar klaar voor? "Geen enkele partij heeft zoveel tijd, energie en geld gestoken in onze mensen klaar te stomen om te besturen", vertelt Kees Hanse, de Zeeuwse lijsttrekker voor de BBB,

Lees meer »

Rusland bombardeert weer massaal in Oekraïne, maar waarmee ze dat doen is veelzeggend: “Dat wijst eerder op armoede”

Rusland heeft een van zijn grootste aanvallen op Oekraïne uitgevoerd afgelopen nacht. Eenentachtig raketten werden afgevuurd met een heel duidelijk doel: de energievoorzieningen raken. Het Volgens het Russische ministerie van Defensie ging het om een vergelding voor de aanvallen door de “Oekraïense saboteurs” van vorige week. Experts zien eerder een gebrek aan strategie door bevoorradingsproblemen.

Lees meer »