Nieuwsfeed

Man dreigt met aanslag op Telenetgebouw in Mechelen: “Verdachte kon snel worden gearresteerd”

De politie heeft woensdagvoormiddag een meerderjarige verdachte opgepakt nadat hij dreigde met een gewapende aanslag op het gebouw van Telenet in Mechelen. De dreiging werd verstuurd per mail.

Krantenkoppen in België

Man dumpt Duitse herder langs de weg: “Harteloos”

Dierenwelzijnsorganisatie Dowdy Ferry Animal Commission heeft een video gedeeld van hoe een hond gedumpt wordt op straat in het Amerikaanse Dallas. Het baasje laadt zijn Duitse herder uit de auto en rijdt zonder om te kijken weg, ondanks dat enkele mensen naar hem roepen. Dowdy Ferry Road is een straat waar heel wat mensen hun ongewenste dieren dumpen: zowel dood

Lees meer »

“Plots kreeg ik een afgezaagde tweeloop onder mijn neus”: jacht- en sportwapenhandelaar Dirk Tilborghs (57) bekomt van overval

“Een buil op het hoofd, pijn aan de ribben en aan de tong.” Wapenhandelaar Dirk Tilborghs (57) houdt wat over aan de poging van drie jonge Rotterdammers om zijn winkel te overvallen. De boeven hadden zich goed voorbereid, want in de loop van donderdag waren ze al langs geweest, zogezegd om alarmpistolen te kopen. Kort voor sluitingstijd kwamen ze plots

Lees meer »

En dan plots de knuffel tussen mama Sanda en preses Zaadje: “Ik voel jullie pijn en ik ben daar medeverantwoordelijk voor”

“Ik voel jullie pijn”, sprak preses J.J. – alias Zaadje – met bevende stem. Nadat hij de micro had neergelegd en opnieuw ging zitten op de beklaagdenbank, volgde een emotionele schouderklop van de huilende moeder van Sanda Dia (20). Wars van de heftige emoties, weten de nabestaanden nog steeds niet wie zo kwistig omsprong met de dodelijk gebleken vissaus.

Lees meer »

Jaarlijks 1,1 miljoen euro extra vergoedingen in ruil voor enkele vergaderingen: één op vijf Kamerleden klust bij in het Parlement

32 federale Kamerleden krijgen in 2023 samen 1.106.474 euro bruto bovenop hun jaarsalaris als ‘normaal’ Kamerlid. Het gaat om één op de vijf Kamerleden, die ‘extra’ taken opnemen binnen het parlement, zoals fractieleiders en commissievoorzitters. Gemiddeld krijgt elk van die 32 Kamerleden er jaarlijks 34.577 euro bruto bij. Maar welke politici zijn de grootverdieners en hoeveel krijgen zij elk? En

Lees meer »

Is Credit Suisse nu gered?

20:36 Met verse Zwitserse franken van de lokale centrale bank en een koersopstoot van bijna 20 procent op donderdag is de neergang van Credit Suisse in ieder geval voorlopig gestopt. ‘Maar de status quo is …

Lees meer »

Een op de acht leerlingen in Vlaanderen verlaat secundair onderwijs zonder kwalificatie

In het schooljaar 2020-2021 verliet bijna een op de acht leerlingen (12 procent) het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties voor een job of doorstroming naar het hoger onderwijs. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs. In het eerste coronajaar (2019-2020) was het percentage vroegtijdige schoolverlaters nog 9,4 procent.

Lees meer »