Nieuwsfeed

Massaal “heropgevoed”: nieuw rapport toont omvang van Russische deportatie Oekraïense kinderen

De Russische regering beheert een uitgebreid netwerk van tientallen kampen waar duizenden Oekraïense kinderen worden vastgehouden. Dat blijkt uit een nieuw rapport over een grootschalig programma om de kinderen “te verhuizen, herop te voeden, militair op te leiden en onder dwang te laten adopteren”. “Alle niveaus van de Russische overheid zijn erbij betrokken.”

Krantenkoppen in België

Zuid-Korea gaat slachtoffers Japanse bezetting compenseren

Zuid-Korea heeft vandaag een plan aangekondigd om de slachtoffers van dwangarbeid tijdens de Japanse koloniale heerschappij van het Koreaanse schiereiland tussen 1910 en 1945, te compenseren, zonder directe betrokkenheid van Japan. Seoel wil op die manier de banden aanhalen met Japan, in het licht van de spanningen met Noord-Korea.

Lees meer »

Bende-verdachte Alain Moussa (71) overleden

De Brusselse ex-gangster Alain Moussa (71) is vrijdagavond overleden. Dat meldt zijn vriendin. Moussa was in de jaren 80 een lid van de Bende van Baasrode. Maar vooral omdat zijn naam steeds weer in verband werd gebracht met de Bende van Nijvel, was hij in de Brusselse onderwereld een notoir figuur.

Lees meer »

Joris uit ‘Blind getrouwd’ toont metamorfose op Instagram

“Ik weet dat ik niet de mooiste man ben, en dan koppelen ze me aan zo’n knappe vrouw”, aldus Joris Brauns in 2019 toen hij deelnam aan ‘Blind getrouwd’. Tijdens het programma werd overigens duidelijk dat hij een grote voorstander was van het ‘marcelleke’, maar nu pronkt hij trots met zijn gespierde lichaam op Instagram.

Lees meer »

Man op terugweg van moskee in brand gestoken in Birmingham

In Birmingham is een man die van een moskee terug naar huis keerde, in brand gestoken en daarbij ernstig gewond geraakt. Er werd intussen een verdachte opgepakt, meldt de politie van de Engelse stad dinsdag. De antiterreurpolitie is bij het onderzoek betrokken. Over een mogelijk motief werd nog geen informatie vrijgegeven.

Lees meer »

‘Agressieve’ oehoe die nest verdedigt maakt eerste slachtoffer: “Probeer historische Wal te mijden en let op”

Jarenlang woont er al een koppel oehoes in de binnenstad van Maaseik, maar sinds vorig jaar vallen ze in de broedtijd voorbijgangers aan op de historische Wal van de stad. “Deze week kregen we alweer de eerste meldingen binnen”, vertelt burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) die de inwoners wil waarschuwen. “Vreemd genoeg hebben de oehoes het altijd op mensen met

Lees meer »

ECB voert rente waarschijnlijk verder op ondanks recente onrust

De Europese Centrale Bank (ECB) voert de rente in de eurozone vandaag naar verwachting weer verder op, ondanks de onrust in de bankensector van de laatste dagen. ECB-president Christine Lagarde benadrukte vorige week namelijk al “alles wat nodig is” te zullen doen om de hoge inflatie omlaag te krijgen en te zorgen voor stabielere prijzen.

Lees meer »

Axel (28) overlijdt na ontploffing bij Umicore: “Hij heeft gevochten als een strijder”

Een zwaar arbeidsongeval bij Umicore heeft twee weken na de feiten een dodelijk slachtoffer geëist. De 28-jarige Axel Cap is deze week overleden aan de verwondingen die hij op 11 maart opliep. De man, gespecialiseerd in chemische reiniging, raakte levensgevaarlijk gewond toen een tankwagen ontplofte aan de zuiveringsinstallatie van Umicore. De man laat een vrouw en een zesjarig dochtertje na.

Lees meer »

Burgemeester Boechout té close met projectontwikkelaars? Rapport Audit Vlaanderen brengt Koen T’Sijen in nauwe schoentjes

Een forensisch rapport van Audit Vlaanderen is bijzonder kritisch voor de manier waarop de burgemeester van Boechout verschillende bouwdossiers heeft behandeld. Volgens de audit, die nieuwssite Apache kon inkijken, schond Koen T’Sijen de deontologische code, lekte hij vertrouwelijke informatie naar lokale projectontwikkelaars én lapte hij het beroepsgeheim aan zijn laars. “Er wordt een karaktermoord op mij gepleegd”, verdedigt T’Sijen zich.

Lees meer »

Eetgeluiden van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?

Krakende chips in de cinema, een collega die met iets te veel smaak een appel eet of je tafelgenoot die z’n soep slurpend naar binnenwerkt: de kans dat jij je weleens ergert aan eetgeluiden is vrij groot. Maar als die geluiden een ontembare woede in je losmaken, heb je misschien wel last van de psychische aandoening misofonie. Professor Damiaan Denys

Lees meer »

500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”

Het aftellen tot Parijs 2024 kan beginnen: nog 500 dagen te gaan. Tijd om samen met Jean-Michel Saive (53), voorzitter van het BOIC, en hun CEO Cédric Van Branteghem (44) enkele thema’s te overlopen, gaande van de dure tickets, over de nieuwigheden op de Spelen tot de medaillekansen van de Belgen. “De vraag stellen is ze beantwoorden: het is onze

Lees meer »