Nieuwsfeed

Mauri Vansevenant wint slotrit met aankomst bergop in Ronde van Oman, maar komt net tekort voor eindzege

Net geen dubbelslag voor Mauri Vansevenant in de Ronde van Oman. Onze landgenoot won de slotrit met aankomst op de steile Green Mountain. Leider Matteo Jorgenson strandde in zijn zog op de tweede plaats en stelde zo zijn eindzege met 1 seconde overschot veilig.

Krantenkoppen in België

IAEA-baas Grossi in Teheran voor gesprekken over Iraans kernprogramma

Het hoofd van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA), Rafael Grossi, is in Iran aangekomen voor besprekingen op hoog niveau. De directeur-generaal landde vrijdag in Teheran, zo meldden staatsmedia. Behrus Kamalwandi, woordvoerder van het Iraanse Agentschap voor Atoomenergie, ontving Grossi op de luchthaven van Mehrabad in de hoofdstad.

Lees meer »

“In plaats van een babybedje hadden wij een doodskistje”: mama Joyce van stilgeboren Faye getuigt op mooiste koesterplaats van België

“Mijn bevalling van twaalf uur was één langgerekt afscheid. Toen ik Faye moest loslaten, brak mijn hart in ontelbare stukjes”. Joyce De Leeuw (36) uit Buggenhout is een van de meer dan duizend ouders die jaarlijks een stilgeboren kindje verliezen. Het plekje waar ze gaat rouwen, op de begraafplaats van Opdorp, is zonet uitgeroepen tot mooiste koesterplaats van België. “Een

Lees meer »

Canada start onderzoek naar mogelijke verkiezingsbemoeienis China

Canada start een onderzoek naar mogelijke Chinese inmenging bij de laatste twee federale verkiezingen. Dat heeft de Canadese premier Justin Trudeau aangekondigd. Hij had het over een heel pakket aan maatregelen, waaronder de benoeming van een speciale rapporteur die met aanbevelingen moet komen “om de democratie te beschermen”.

Lees meer »

INTERVIEW. Xi Jinping gaat derde ambtstermijn in: “Dat ze voor het eerst direct naar VS uithalen, kan wijzen op assertiever buitenlands beleid”

“Alles wijst erop dat Xi Jinping niet voor slechts vijf jaar, maar nog minstens 10 jaar aan de macht blijft”, aan het woord is China-expert Dorien Emmers (KU Leuven). Ze spreekt vloeiend Chinees en is verbonden aan de prestigieuze Stanford University in Californië. Het Chinees parlement keurde vandaag de derde ambtstermijn van Xi Jinping goed. Het parlement komt jaarlijks samen.

Lees meer »