Nieuwsfeed

“Meerdere miljoenen” mensen op wachtlijst om nieuwe chatrobot Microsoft Bing te proberen

Wie de nieuwe chatrobot van technologiegigant Microsoft wil uittesten, moet mogelijks nog een tijdje geduld uitoefenen. Er staan namelijk “meerdere miljoenen” mensen in de virtuele rij om het vernieuwde Bing te proberen, meldt een topman van het bedrijf.

Krantenkoppen in België

“Vet is een orgaan, net als je maag, hart of nieren”: diëtiste legt uit wat vet in je lichaam doet en hoe je het onder controle kunt houden

We willen er liefst zo weinig mogelijk van, maar toch is vet essentieel voor onze gezondheid. We hebben er zelfs drie verschillende soorten van: wit, bruin en beige vet. “En allemaal zijn ze levensnoodzakelijk, maar dan wel in de juiste balans”, zegt diëtiste Vicky De Beule. “Met te weinig vet kan je menstruatie uitblijven, door te veel gaat het lichaam

Lees meer »

Oorlogsdagboek van Jules na meer dan 100 jaar terug thuis: “Het vertelt ons een opmerkelijk verhaal van een opmerkelijk man”

“We wisten zelfs niet dat onze grootvader had gevochten in de oorlog.” Enkele kleinkinderen van de in Izegem geboren Jules Geldhof schrokken zich rot toen ze hoorden dat er in Australië een oorlogsdagboekje was opgedoken van hun grootvader. Het kleine schriftje kreeg heel wat aandacht in de Australische pers voor het aan de terugreis naar ons land begon. Maar hoe

Lees meer »

UHasselt onderzoekt bodemleven in Limburgse tuinen

De UHasselt gaat samen met het Belang van Limburg het bodemleven in de Limburgse tuinen onderzoeken. En daarvoor rekenen ze op de hulp van 1.000 Limburgers, die theezakjes in hun tuin zullen begraven. Het is de eerste keer dat zo’n bodemonderzoek in onze provincie gebeurt.

Lees meer »

Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorloge van “80.000 euro”: “Deze man is een grap”

De Franse president Emmanuel Macron heeft deze week zijn omstreden pensioenhervorming voor de eerste keer verdedigd. Hij slaagde er echter niet in de kritiek te temperen, integendeel. Al dagen circuleren er beelden van Macron die tijdens het interview een “luxehorloge van 80.000 euro” droeg. De kritiek op sociale media is alvast niet mals. Wat is er waar aan het verhaal?

Lees meer »

Wapenhandelaar gewond na overval in Kalmthout

In Kalmthout, in het noorden van de provincie Antwerpen, is donderdagavond een overval gepleegd op een wapenhandel. Dat bevestigt de lokale politie van de zone Grens. De daders bedreigden de uitbater, die ook lichtgewond raakte, en gingen er na een schermutseling vandoor, al dan niet met een buit.

Lees meer »

Ludo Hellinx zit na ontslag bij ‘Familie’ nog steeds zonder werk: “Zelf vragen om een rol? Zo werkt het niet”

Ludo Hellinx (67) is dankzij de herhalingen van ‘Familie’ én ‘Flikken’ alomtegenwoordig op scherm. Toch zit de acteur thuis zonder werk. Vorig jaar reageerde hij nog verbitterd op z’n ontslag bij ‘Familie’, maar nu laat hij de deur op een kier staan. “Hoop doet leven”, klinkt het in ‘Primo’. En kijk, binnenkort zullen we hem nogmaals in de VTM-soap zien

Lees meer »

“Ik ben terug”: Donald Trump plaatst eerste bericht op Facebook na ban, ook YouTube heft schorsing account op

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft vrijdag zijn eerste bericht op Facebook geplaatst sinds zijn pagina twee jaar geleden werd geschorst. Trump mocht niet meer op Facebook na de bestorming van het Amerikaanse Capitool door zijn aanhangers op 6 januari 2021. De toenmalige president werd bestraft voor zijn opruiende berichten die tot de bestorming zouden hebben geleid.

Lees meer »

Ook 3 jaar na de lockdown beperkt bezoek in kraamkliniek: “Er viel een enorme rust over de kersverse mama’s”

Dag op dag 3 jaar geleden ging ons land in lockdown door corona. In de materniteiten mocht – behalve de vader – niemand meer op bezoek komen. Die beperkte bezoekregeling werd overwegend positief ervaren door de kersverse ouders en zorgverleners. Daardoor is de bezoekregeling in de meeste Vlaamse materniteiten, waaronder ook in AZ Monica in Antwerpen, ook nu nog altijd

Lees meer »

Terreurexpert over radicalisering bij jongeren: “IS is niet weg, hun propaganda is zelfs op Twitter te vinden”

Het parket onderzoekt wie de jonge meerderjarigen die mogelijk een aanslag wilden plegen, heeft beïnvloed. Ze zouden in korte tijd geradicaliseerd zijn. Niet verrassend, zegt terreurexpert Pieter Van Ostaeyen (KU Leuven). “Jongeren radicaliseren zelden volledig op eigen houtje, meestal zit er iemand achter die hen opstookt”, zegt hij. Ziet hij opnieuw een toename van IS-propaganda? Via welke kanalen? En hoeveel

Lees meer »