Nieuwsfeed

Na ongeziene nederlaag roept stad lokale voetbalclub ter verantwoording: “Geen nieuw kunstgras zonder grondige uitleg”

Het stadsbestuur vraagt om sportieve en financiële duidelijkheid bij voetbalclub SKN Sint-Niklaas. Afgelopen weekend bereikte de club een absoluut dieptepunt met een 17-1-nederlaag. Schepen voor Sport Peter Buysrogge (N-VA) maakt zich dan ook grote zorgen over de organisatie en financiële toestand van de club. “We willen eerst een grondige uitleg vooraleer we één van de kunstgrasvelden vernieuwen”, zegt schepen Buysrogge duidelijk.

Krantenkoppen in België

Federale regering sluit asielakkoord: dit zit allemaal in het pakket

De federale regering is geland met een pakket maatregelen om de asielcrisis aan te pakken. Een eerste pakket, benadrukt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). Het gaat om het aanscherpen van de procedures in ruil voor meer opvangplaatsen in containers aangeleverd door Europa. “De enige uitweg uit deze crisis is door te hervormen”, zegt De Moor. Wij

Lees meer »

Biden dringt aan op compromis bij omstreden juridische hervormingen Israël

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondagavond in een telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aangedrongen op een “compromis” binnen de omstreden plannen voor een hervorming van de Israëlische rechterlijke macht. Woensdag presenteerde de Israëlische president Isaac Herzog zo’n compromisvoorstel. Maar de regering van Netanyahu zei direct dat nieuwe plan niet te steunen.

Lees meer »

1 jaar oorlog | Wie voelt de pijn van de sancties?

In de vierde aflevering van de podcastreeks ‘1 jaar oorlog’ leggen we de economische impact van de oorlog in de weegschaal. Dat die er is, dat merkten we allemaal aan onze energiefacturen. Maar werkt het sanctiewapen ook zoals we hoopten? En wat blijft er over van de economieën van Rusland en Oekraïne?

Lees meer »