Nieuwsfeed

Nederlands team met reddingshonden haalt na acht dagen nog vier mensen levend vanonder het puin in Turkije

Meer dan acht dagen na de verwoestende aardbeving die al tienduizenden levens kostten in Turkije en Syrië heeft een Nederlands team nog drie mannen en een kind levend vanonder het puin gehaald in het Turkse Antakya. Dat meldt het Nederlandse reddingshondenteam RHWW woensdag vanuit de Turkse stad.

Krantenkoppen in België

Poetin maant zijn miljardairs aan om volop te investeren in Russische economie

De Russische president Vladimir Poetin heeft op een bijeenkomst voor miljardairs en oligarchen opgeroepen om volop te investeren in de Russische economie. “Investeringen in nieuwe technologie, productiefaciliteiten en ondernemingen moeten Rusland helpen in de strijd tegen de westerse pogingen om onze economie te verwoesten”, aldus Poetin. Hij verwacht initiatieven van zijn zakelijke elite.

Lees meer »

“Het Lukaku-festival” en “Lukebakio die Zweedse verdediging bestookte”: buitenlandse pers onder de indruk van “winnend duo”

De kop is eraf voor Domenico Tedesco. De Rode Duivels openden een nieuw tijdperk met een 0-3-zege in Zweden. Buitenlandse media zagen een “solide en efficiënt” België met twee spelers in een hoofdrol. “Lukaku en Lukebakio: het winnende duo.” In Italië prezen ze zich dan weer vooral gelukkig met de hattrick van ‘Big Rom’. “Inzaghi zal opnieuw kunnen lachen.”

Lees meer »

DIGIMETER. Jongeren scrollen tot 80 minuten per dag door TikTok (en worden daar eigenlijk zelf ook gek van)

Sociale mediaplatformen als TikTok en BeReal nemen steeds vaker de plaats in van Meta in de digitale wereld van de jonge Vlamingen. En ze gebruiken TikTok zéér intensief, zo blijkt donderdag uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, dat de digitale gewoontes van de Vlaming bestudeert. Dat gaat gepaard met een bijzondere haat-liefdeverhouding: hoe meer tijd jongeren spenderen op Tiktok, hoe

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “Frank Deboosere heeft zijn hele carrière het weer voorspeld vanuit bureau zonder buitenramen”

Weerman Frank Deboosere gaat maandag, na 36 jaar dienst, met pensioen. Opvallend: hij voorspelt al sinds het begin van zijn carrière het weer vanuit een bureau zonder ramen. “Het hokje op de VRT waar de weerman zit, heeft enkel vier muren”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Volgens mij weten de VRT-bazen dat niet eens”. Luister hierboven

Lees meer »

Angel uit akkefietje: Nathan Van Hooydonck vertelt het verhaal achter zijn ‘kwak’, kritische José De Cauwer reageert met kwinkslag

“Niet te agressief worden. Het is niet omdat je voor een Nederlandse ploeg rijdt, dat je ook moeilijk moet doen”. Woorden van VRT-koerscommentator José De Cauwer tijdens de tweede rit van Parijs-Nice die bij Nathan Van Hooydonck niet in goeie aarde zijn gevallen. Onze landgenoot van Jumbo-Visma legde aan onze man in Parijs-Nice uit wat er precies aan de hand

Lees meer »

Noord-Korea vuurt weer kruisraketten af

Noord-Korea heeft woensdag volgens de Zuid-Koreaanse legerleiding meerdere kruisraketten afgevuurd. Dat bericht persbureau Yonhap. De raketten zouden in de Japanse Zee voor de oostkust van het Koreaanse schiereiland terechtgekomen zijn.

Lees meer »