Nieuwsfeed

Nederlands vorstenpaar in juni op staatsbezoek aan België

Op uitnodiging van koning Filip en koningin Mathilde brengen de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima van dinsdag 20 tot en met donderdag 22 juni 2023 een staatsbezoek aan België. Dat heeft het paleis woensdag bekendgemaakt.

Krantenkoppen in België

Uitvinder mobiele telefoon, nu 94 jaar, maakt zich zorgen om zijn eigen uitvinding: “We hebben geen privacy meer”

Martin Cooper, de ondertussen 94-jarige uitvinder van de mobiele telefoon, zag zijn uitvinding naarmate de jaren gigantisch hard veranderen. Maar niet enkel het uitzicht is veranderd, ook de gevaren van de telefoon zijn enorm toegenomen. Zo maakt de uitvinder zelf zich grote zorgen over onze privacy: “Overheden gaan moeten beslissen wie toegang krijgt tot onze gegevens, dat is de echte

Lees meer »

Zwitserse centrale bank belooft Credit Suisse te steunen als dat nodig is

De Zwitserse centrale bank heeft woensdagavond een verklaring verspreid waarin wordt beloofd het geplaagde Credit Suisse financiële steun te geven wanneer dat nodig blijkt. Met die woorden lijken de autoriteiten in Zwitserland de financiële markten gerust te willen stellen. Zowel de centrale bank als toezichthouder Finma zegt de situatie scherp in de gaten te houden.

Lees meer »

STREAMINGTIPS. Korte comedysprintjes voor de fans van ‘Dansaertvlamingen’

Hebt u al kennis gemaakt met de latte macchiato slurpende, cultuurminnende, koersvelo rijdende millennials van ‘Dansaertvlamingen’ op Streamz? Dan hebt u misschien niet alleen de smaak van natuurwijn te pakken, maar bent u net als de Meerwaardezoeker mogelijk ook op zoek naar meer… van hetzelfde. Prestigereeksen allemaal goed en wel, maar soms kunnen korte, luchtige en knapperige sketches nu eenmaal

Lees meer »

Rusland bestempelt milieuorganisatie WWF als “buitenlandse agent”

Rusland heeft nu ook milieuorganisatie WWF uitgeroepen tot “buitenlandse agent”. De Russische afdeling van WWF kondigde aan dat ze tegen de beslissing van het ministerie van Justitie in beroep gaat. Wie als buitenlandse agent geregistreerd staat, moet rekening houden met beperkingen. Ngo’s beklagen zich erover dat ze Russen afschrikken, uit angst om beschuldigd te worden van samenwerking met “buitenlandse agenten”.

Lees meer »

Minister Weyts neemt geen blad voor de mond in gesprek over ons Onderwijsdossier: “Lat om leraar te worden moet hoger”

Met meer dan gemiddelde belangstelling – maar niet altijd met evenveel plezier – heeft onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) deze week het Onderwijsdossier van het Nieuwsblad gelezen. Vandaag heeft hij het laatste woord en mag hij reageren op een reeks vragen die onze lezers voor hem instuurden. Het moet gezegd, hij neemt geen blad voor de mond: “Sommige ouders behouden voor

Lees meer »