Nieuwsfeed

Nicola Sturgeon stapt na acht jaar op als premier van Schotland: “Het is tijd voor mij en mijn partij”

De Schotse premier Nicola Sturgeon stapt na acht jaar op. Dat heeft ze bekendgemaakt op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie. Sturgeons populariteit slonk de laatste tijd. Ze kreeg onder meer forse kritiek na een wetswijziging die het mogelijk maakte voor Schotten om zelf hun officiële geslacht te kiezen, zonder medische ingreep.

Krantenkoppen in België

“Ik ga de finale van een mooie koers toch niet opofferen voor een vergadering?”: deze 5 koersfans schuiven hun werk aan de kant om Remco en Wout toch maar te zien winnen

Dezer dagen kunt u ze niet missen: mensen gebogen over een smartphone of stiekem met een oortje in voor hun laptop op kantoor. Remco in Catalonië, Wout en Mathieu in Vlaanderen: het is elke dag koers, zomaar, plompverloren in de namiddag. Hoe combineer je dat, een job en een passie? Maak kennis met Bieke (51), Lars (33) en Jos (72),

Lees meer »

“Hij was ook zo’n schijterd”: Willem van Hanegem fileert crisis bij Oranje en haalt fors uit naar Martínez

Oranje kende een teleurstellende start van het tijdperk-Koeman II. In de EK-kwalificatiereeks werd er ruim verloren van Frankrijk (4-0) en slechts met 3-0 gewonnen van het nietige Gibraltar. Meteen is er kritiek. Willem van Hanegem, WK-finalist en columnist van onze zusterkrant AD, duidt: “Koeman moet aan zijn plan blijven vasthouden. Nu zitten allemaal enge mensen te zeggen dat Louis het

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Beschuldigde in het nauw door bloedsporen: “De moordenaar van Youlia liet bijna zeker afdrukken na”

Speurders van het labo troffen na de moorden op Youlia (18) en Nessar (19) een waar bloedbad aan in studentenvoorziening Vlaskot in Kortrijk. “De moordenaar moet bijna zeker schoenafdrukken hebben achtergelaten of bloedsporen op z’n kledij hebben gehad”, getuigden ze in het Brugse assisenhof. En laat net daar het schoentje wringen voor Mohammad Musawi (24).

Lees meer »