Nieuwsfeed

Nicola Sturgeon treedt af als premier van Schotland

De Schotse premier Nicola Sturgeon treedt af. Dat melden Britse media. Het ontslag komt als een totale verrassing en wordt om 12 uur toegelicht op een persconferentie. Sturgeon is sinds 2014 eerste minister in Schotland.

Krantenkoppen in België

DE PELOTONPRONO. Remco Evenepoel bijt de spits af voor de Omloop: “Lampi heeft hem al een tijdje op zijn verlanglijstje staan”

Het klassieke wielervoorjaar is terug en dan kan ‘De Pelotonprono’ niet achterblijven. Net als vorig jaar gaan we op zoek naar de beste pronostikeur op twee wielen. Acht profs uit acht verschillende ploegen geven acht weken lang hun tiercé. Dit jaar doet ook de wereldkampioen een gooi naar eeuwige voorspellingsroem. Wie zet Remco Evenepoel op één voor de Omloop? En

Lees meer »

Grondwettelijk Hof houdt verdrag Belgisch-Iraanse gevangenenruil overeind, lichtpunt voor Belgische hulpverlener in Iraanse cel 

Het Grondwettelijk Hof heeft het verdrag dat een ruil tussen Belgische en Iraanse gevangenen mogelijk maakt niet vernietigd. Dat is relatief goed nieuws voor de Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele, die al maandenlang vastzit in een gevangenis in Iran. De Iran-deal had het mogelijk gemaakt om hem terug naar ons land te brengen in ruil voor de veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah

Lees meer »