Nieuwsfeed

Nu hij steeds meer afstand neemt van zijn ploegmaats bij Real Madrid: het uitdooftraject van Eden Hazard

Donderdag hervat Eden Hazard (32) de training bij Real Madrid, maar ondertussen lijkt hij zichzelf op een uitdovend traject te hebben geduwd. Op veel speelkansen hoopt Reals duurste aanwinst ooit de komende maanden niet meer te rekenen. Een analyse van Hazards vicieuze cirkel met stemmen uit Madrid: “Ik behandel hem écht niet anders dan een andere speler.”

Krantenkoppen in België

Geen vaste benoemingen meer binnen Vlaamse overheid vanaf 2024

Vanaf 2024 wil de Vlaamse regering personeel bij de overheid niet langer vast benoemen. Nieuwe personeelsleden kunnen vanaf 2024 enkel contractueel in dienst worden genomen. Er wordt hen wel betere voorwaarden beloofd als het gaat over ziekteverlof, pensioen of een thuiswerkvergoeding. Enkel mensen met een gezagsfunctie maken nog kans op een vaste benoeming.

Lees meer »

Vader Adrie van der Poel beleefde het gloriemoment van zoon Mathieu thuis… in flitsen: “Eén van zijn sterkste nummertjes ooit”

Thuis. Geen stress aan zijn lijf. In “flitskes”, zoals hij het zelf noemt. Zo zag Adrie van der Poel, 62 jaar na ‘papy’ Raymond Poulidor, ook zijn ‘Matje’ Milaan-Sanremo winnen. 1.350 kilometer ver verwijderd van het historische moment. Maar daarom niet minder trots. “Je kan je niet voorstellen wat het is om je eigen zoon daar zo te zien rijden.”

Lees meer »

RTBF-journalisten zeggen vertrouwen in bestuur op

De journalisten van de Franstalige openbare omroep RTBF vragen dat er onmiddellijk een doorlichting van de manier van werken binnen de omroep komt. Ze zeggen daarbij ook het vertrouwen in de huidige directie op. De redactie reageert daarmee op de recente zelfdoding van een journalist.

Lees meer »

Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkiezingsmodus”

Het wordt een belangrijke week in de Wetstraat. “De blikken zijn federaal gericht”, vertelde politiek journaliste van ‘VTM NIEUWS’ Hannelore Simoens bij HLN LIVE vanochtend. Afgelopen weekend startten de eerste begrotingsgesprekken, al leverden die nog niets op. Ze zullen deze week verder gezet worden, maar ook daar moeten we nog niet al te veel van verwachten, aldus Simoens. Verder zal

Lees meer »

Britse regering stelt omstreden migratieplan voor in parlement: “Wetten van gisteren schieten simpelweg hun doel voorbij”

In het Lagerhuis, het Britse parlement, heeft minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman een nieuwe wet voorgesteld die bedoeld is om migranten en vluchtelingen die het Kanaal oversteken tegen te houden. Het wetsontwerp is omstreden, en Braverman erkent dat de kans bestaat dat het juridisch wordt aangevochten. "Maar met het oog op de huidige wereldwijde migratiecrisis schieten de wetten van

Lees meer »

JOUW MENING. “Aanzetten tot gokken is crimineel”

Het Nieuwsblad geeft om jouw mening. Onze redactie vroeg aan lezers of ze zouden overwegen op de Vlaamse BBB te stemmen, of ze zich zorgen maken om de verhardingsgraad in Vlaanderen en of ze begrijpen dat voetbalclubs zich verzetten tegen een verbod op gokreclame. Dit zijn de resultaten.

Lees meer »

NMBS wil tickets van treinreizigers vaker controleren nog voor het opstappen

Treinreizigers zullen vaker hun ticket moeten tonen nog voor ze op de trein stappen. Spoorwegmaatschappij NMBS wil zo discussies tussen de reizigers en de treinbegeleiders aan boord van de trein vermijden, omdat die de belangrijkste oorzaak zijn van agressie tegen het treinpersoneel. Agenten van Securail, de veiligheidsdienst van NMBS, controleerden donderdag in het station Brussel-Zuid.

Lees meer »