Nieuwsfeed

Oekraïne schiet vijandelijke ballonnen uit de lucht

Boven de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn zes Russische ballonnen opgemerkt die mogelijk zouden zijn ingezet om te spioneren. De meeste ballonnen konden uit de lucht worden geschoten, meldde het militaire bestuur van de stad.

Krantenkoppen in België

In het Vlaams parlement discussieerde de politiek over stikstof. De boeren keken mee en werden er alleen maar bozer van: “En die mensen moeten over ònze toekomst beslissen?”

Ze zijn eigenlijk bozer vertrokken dan ze toegekomen waren. Meer ontgoocheld ook. En zelfs somberder over hun eigen toekomst – als dat al mogelijk was, nu het stikstofdossier al bijna een jaar als een molensteen rond hun nek hangt. Maar de boeren waren er, met velen, op de publiekstribune van het Vlaams parlement. “Ik ben blij dat CD&V het been

Lees meer »

Is het slim om nog te beleggen wanneer je met pensioen bent? “Als je 10.000 euro ter beschikking hebt, beleg je beter niet in individuele aandelen”

Met je portemonnee de (grillige) beurs trotseren verloopt nooit zonder risico. Jonge mensen genieten doorgaans nog van een lange beleggingshorizon en kunnen zo eventuele crashes vaak weer rechttrekken. Als gepensioneerde bevind je je veel minder in die luxepositie. Is het dan wel verstandig om ook na je carrière te blijven beleggen? En wat is een ideale verdeelsleutel om zonder (geld)zorgen

Lees meer »

Punten op ons rijbewijs, vingerafdruk op onze ID. Leven we straks in een controlemaatschappij zoals in ‘Arcadia’?

“Zullen we accepteren dat een drone over onze huizen vliegt om zwembaden te controleren, als een watertekort dreigt? Wellicht wel.” In nieuwe fictiereeks ‘Arcadia’ controleert de overheid zijn burgers: wat ze eten, wat ze studeren. Het kan ons ook nog overkomen, zeggen een sociaal psycholoog en professor digitale privacy. Meer zelfs: het is al aan de gang. “Onze medische gegevens

Lees meer »

Grote hinder tijdens zesde actiedag in Frankrijk: treinverkeer verstoord, vluchten geannuleerd en stakingen bij vuilnisophaling en scholen

Frankrijk ligt dinsdag lam door de massale vakbondsacties tegen de pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. Het treinverkeer is verstoord, vluchten zijn geannuleerd en ook bij de vuilnisophaaldienst en op scholen werd het werk neergelegd. In enkele grote steden zijn wegblokkades gemeld. Bedoeling van de actiedag is om “Frankrijk tot stilstand te brengen”. Ook woensdag gaan de acties voort.

Lees meer »

Angel uit akkefietje: Nathan Van Hooydonck vertelt het verhaal achter zijn ‘kwak’, kritische José De Cauwer reageert met kwinkslag

“Niet te agressief worden. Het is niet omdat je voor een Nederlandse ploeg rijdt, dat je ook moeilijk moet doen”. Woorden van VRT-koerscommentator José De Cauwer tijdens de tweede rit van Parijs-Nice die bij Nathan Van Hooydonck niet in goeie aarde zijn gevallen. Onze landgenoot van Jumbo-Visma legde aan onze man in Parijs-Nice uit wat er precies aan de hand

Lees meer »

“Wij dulden dit soort vuiligheid hier niet”: Australische senator probeert speech te verstoren, maar wordt tegen de grond gekwakt door politie

De politie heeft tijdens een bijeenkomst voor het parlement in Canberra een Australische senator tegen de grond gekwakt. Lidia Thorpe probeerde de speech te verstoren van een Britse vrouwenrechtenactiviste die zich faliekant tegen transgender personen verzet. “Kellie-Jay Keen-Minshull krijgt dan nog steun van nazi’s ook, wij dulden dit soort vuiligheid niet op onze grond”, klonk het achteraf.

Lees meer »