Nieuwsfeed

Olivia Wilde en Jason Sudeikis aangeklaagd door de voormalige nanny van hun kinderen: “De angst was ondraaglijk”

Olivia Wilde (38) en Jason Sudeikis (47) worden geconfronteerd met een rechtszaak van hun voormalige nanny. Ericka Genaro, die in 2018 voor het voormalige stel begon te werken, beweert dat het duo haar onterecht ontslagen heeft. Zo beëindigde Sudeikis hun samenwerking vlak nadat Genaro drie dagen verlof nam vanwege haar mentale gezondheid. “Ik had fysieke pijn, angst en stress.”

Krantenkoppen in België

Vrouw die haar kind ‘pedagogische tik’ gaf, krijgt 4 maanden cel: “Geen sprake van spijt bij de beklaagde”

Een vrouw uit Evere is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier maanden omdat ze haar minderjarige zoon drie jaar geleden een klap had uitgedeeld. Volgens haar advocaat ging het enkel om een ‘pedagogische tik’, maar de rechter oordeelde dat de moeder zich schuldig had gemaakt aan feiten van slagen en verwondingen.

Lees meer »

Jonge bestuurder richt grote ravage aan in rij geparkeerde auto’s: “Ik keek door het raam en zag dat mijn wagen verdwenen was”

Opschudding, zaterdagvoormiddag langs de Bruggestraat in Menen. Een auto raakt van de weg af en ramt enkele geparkeerde wagens. Minstens drie voertuigen zijn rijp voor de schroothoop. “Ik durf er niet aan denken wat de gevolgen zouden geweest zijn, zonder die betonnen paal op het voetpad”, zegt bewoner Dimitri Porreye. Maar hoe is het mogelijk dat zo’n ongeval gebeurt?

Lees meer »

Aantal klachten rond (seksuele) intimidatie verdrievoudigd

De Genderkamer, het orgaan voor vragen en klachten rond gender, geslacht en grensoverschrijdend gedrag, heeft in vorig jaar 155 vragen, meldingen en klachten gekregen over (seksuele) intimidatie. Dat is een verdrievoudiging tegenover de 50 klachten in 2021. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Genderkamer. Volgens Ombudsvrouw Gender Annelies D’Espallier kan de forse toename van het aantal klachten te maken

Lees meer »

Vlaamse overheid blokkeert per direct toegang tot TikTok op computers en smartphones van personeel

De Vlaamse overheid blokkeert onmiddellijk de toegang tot TikTok op de computers en smartphones van het personeel van de overheid. Dat heeft Digitaal Vlaanderen, het digitaliseringsagentschap van de Vlaamse overheid, beslist op basis van veiligheidsadviezen. Vlaamse overheidsdiensten die zelf hun IT beheren krijgen het advies om dezelfde maatregelen te nemen “en hun medewerkers op te roepen de app te verwijderen”,

Lees meer »

Sint-Annakerk in Gent nu zeker supermarkt: “De vergunning is onherroepelijk binnen”

Er komt nu zeker een Delhaize-supermarkt in de Gentse Sint-Annakerk. Een actiecomité en een particulier gingen in beroep tegen de plannen, maar de Raad voor Vergunningbetwisting verklaart ze ongegrond. "De finale vergunning voor een supermarkt is binnen", bevestigt Delhaize. Wanneer de winkel er zal opengaan, is nog onduidelijk. De Sint-Annakerk is een beschermd monument, het gebouw staat al een hele

Lees meer »

Michel Wuyts ziet dat er van de puzzel-Van Aert elke winter wel een stukje zoekraakt: “Is het niet verstandiger de cross te skippen?”

Minder bezig met exploten, meer met bouwen aan een hoger vormpeil. Wout van Aert koerst in Tirreno-Adriatico met een hoger doel in het achterhoofd – al ging dat gisteren even mis. Van Aert heeft nog niet de gewenste topconditie te pakken nadat zijn hoogtestage in Tenerife even verstoord werd door ziekte. En daar is volgens Michel Wuyts een reden voor:

Lees meer »

Merendeel van wereldbevolking in 2035 te zwaar of obees

Ruim de helft van de wereldbevolking zal in 2035 te zwaar of zelfs obees zijn. Dat blijkt donderdag uit de Atlas 2023 van de World Obesity Federation. Een op de vier wereldburgers, bijna twee miljard mensen, zal over twaalf jaar aan obesitas lijden. Obesitas onder kinderen zal ook sterker toenemen dan bij volwassenen.

Lees meer »

Gamen tegen de crisis

15:14 Als de centrale bankiers de pijn niet willen verlichten, is een ander medicijn nodig tegen de economische griep die de beurzen in haar greep houdt. Is Chinese tech dat wondermiddel?

Lees meer »

Vliegen we ooit op waterstof naar onze droombestemming? Onderzoeker: “ Die vliegtuigen zullen er mogelijk helemaal anders uitzien”

Luchtvaartmaatschappijen zullen de komende jaren moeten dokken voor hun CO2-uitstoot. Om de vervuiling in de sector te verlagen, zijn tal van knappe koppen bezig met de ontwikkeling van alternatieve manieren om te vliegen. Een motor op waterstof is een van hun meest veelbelovende pistes. Dr. Ivan Langella van de Technische Universiteit Delft is een van de hoofdrolspelers in dit onderzoek.

Lees meer »

Gentse prof start eerste spoeddienst voor wie dringend tandzorg nodig heeft: “Zo iemand kan geen dag wachten”

Een Gentse professor tandheelkunde begint de eerste spoeddienst voor wie dringende tandzorg nodig heeft. Wie tandpijn heeft, kan vanaf volgende maand terecht in Gent, Antwerpen en Hamont-Achel. “En we willen snel uitbreiden”, zegt Geert Hommez. “Er is een tekort aan tandartsen. Veel mensen vinden geen vaste tandarts, of moeten lang wachten voor ze terechtkunnen bij hun vaste tandarts, wanneer ze

Lees meer »