Nieuwsfeed

Onschuldige Afro-Amerikaan na bijna 28 jaar vrijgelaten

In Saint Louis, in de Amerikaanse staat Missouri, heeft een rechtbank dinsdag de veroordeling van Lamar Johnson ongedaan gemaakt. De 50-jarige Afro-Amerikaan heeft bijna 28 jaar onschuldig achter de tralies doorgebracht voor moord. Dat schrijven Amerikaanse en Engelstalige media.

Krantenkoppen in België

Boris Johnson erkent dat hij Brits parlement “verkeerd informeerde” omtrent ‘Partygate’: “Maar ik heb altijd gezegd wat ik voor waarheid hield”

De voormalige Britse premier Boris Johnson erkent dat hij het parlement verkeerd heeft geïnformeerd over de zogenaamde ‘Partygate’-affaire. Hij ontkent echter ten stelligste de aantijging dat hij dat met opzet zou hebben gedaan. De bevoegde commissie kan geen bewijzen voorleggen dat hij het Lagerhuis bewust voorgelogen zou hebben. Dat zegt Johnson in een schriftelijke verdediging die dinsdag naar buiten werd

Lees meer »

“1.200 calorieën per dag in een strikt dieet is gewoon te weinig!”: 3 lezers getuigen hoe gezonde influencers hen van dat eeuwige dieet afhielpen

Laat jij je voor het eten soms inspireren door ‘influencerchefs’? Dan ben je niet alleen. En dat is niet altijd zo slecht: uit onderzoek van Viktor Proesmans (UGent) naar consumentengedrag blijkt dat het eetpatroon van volgers van gezonde chefs vaker écht opschuift naar een gezondere levensstijl. Natacha (49), Katrien (46) en Lore (34) getuigen over wie en wat hun leven

Lees meer »

Overlegcomité geeft groen licht voor centraal register tegen fietsdiefstallen

Het Overlegcomité heeft woensdag zijn fiat gegeven voor de oprichting van een centraal fietsregister, MyBike, in de strijd tegen fietsdiefstallen. Dat meldt federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) via Twitter. Op dat register kan de eigenaar de gegevens van zijn fiets opslaan en aangifte indienen, maar ook nagaan of een tweedehands fiets niet als gestolen werd opgegeven.

Lees meer »

Dina Tersago en Tom De Cock zijn nieuwe ambassadeurs van Pleegzorg Vlaanderen: “Zoveel kinderen hebben nood aan een stabiele thuis”

Dina Tersago en Tom De Cock zijn samen het nieuwe uithangbord van Pleegzorg Vlaanderen. Om pleegzorg bekender te maken. In de hoop nieuwe pleegzorgers aan te trekken. Dat is nodig. In Vlaanderen wachten 1.000 kinderen op een pleeggezin. Bij De Cock gaat het ook verder dan ambassadeurschap. Hij is zelf pleegzorger van een peuter. “Als je zo’n kind in zijn

Lees meer »

Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoorzaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenechtelijk kind”

Een genetische aanleg voor leverproblemen, een hepatitis B-infectie en zijn algemeen bekende voorliefde voor alcohol, speelden een belangrijke rol in de dood van Ludwig van Beethoven. Dat heeft een internationaal onderzoeksteam ontdekt door verschillende haarlokken van de wereldberoemde Duitse componist onder de loep te nemen. En ze ontdekten nog meer: zo blijkt de virtuoos genetisch niet verwant met alle andere

Lees meer »

“Ik schoolde me bij in fundamentele analyse, maar gezond boerenverstand is vaak nuttiger”: beginnend belegger Marie (21) toont haar aandelenportefeuille

Studente Marie Van Rampelberg (21) uit Gent zette vlak na de beurscrash van maart 2020 haar eerste stappen op de beurs. Inmiddels heeft ze haar inleg van 3.500 euro al meer dan verdubbeld, maar daar wil ze het niet bij houden. Ze legt dus haar portefeuille en vragen voor aan onze geldexpert Pascal Paepen, die met verrijkende antwoorden komt. “Te

Lees meer »

Kevin Janssens van stoere rokkenja­ger tot stijlvolle presenta­tor: “Hij vult de leegte die Niels Destadsbader achterliet op VTM”

Kevin Janssens (43) is alomtegenwoordig op uw tv-scherm. Niet als acteur, maar als debuterend presentator in ‘Bestemming X’ én als jurylid in ‘The Masked Singer’. “Zo vult hij -samen met Jens Dendoncker- de leegte op die Niels Destadsbader achterliet op VTM”, aldus ‘Dag Allemaal’. Janssens bewijst dat hij als entertainer van alle markten thuis is, nadat hij eerder als acteur

Lees meer »

Beruchte journaliste Valérie Lempereur vertelt haar verhaal: “Tot mijn 18e zwierf ik van tehuis naar tehuis”

Journaliste en schrijfster Valérie Lempereur (60), in Vlaanderen geen onbesproken blad, werd geboren als Daniel, een jongen. Dertig jaar geleden liet ze zich ‘repareren’ – zoals ze het zelf noemt – tot vrouw. Want zo had ze zich altijd al gevoeld. Sindsdien is Valérie wie ze werkelijk is. In het nieuwe boek ‘Mevrouw’ heeft ze nu haar levensverhaal neergeschreven. ‘Primo’

Lees meer »