Nieuwsfeed

Ontharding en parkeerverbod moeten komaf maken met zwerfvuil op Antwerpselaan in Grimbergen

Het gemeentebestuur van Grimbergen wil komaf maken met zwerfvuil op de Antwerpselaan. Daarom worden de bermen onthard en komt er een parkeerverbod voor bestel- en vrachtwagens. Er wordt ook meer dan 200 vierkante meter berm onthard.

Krantenkoppen in België

FBI-chef zegt dat Chinese laboratoriumtheorie over ontstaan COVID-19 “hoogstwaarschijnlijk” is

De FBI, de Amerikaanse federale politiedienst, gelooft dat het coronavirus is ontsnapt uit een Chinees laboratorium. Dat zegt het hoofd van de FBI Christopher Wray. Het Amerikaans ministerie van Energie kwam tot diezelfde conclusie. Maar binnen de Amerikaanse instanties is nog geen consensus over de oorsprong van de pandemie. Van de acht instanties zijn er vier diensten die denken dat

Lees meer »

EXCLUSIEF. Babbel met Fernando Alonso, fysiek de oudste, mentaal de jongste op de grid: “Als je liever bij vrouw en kind zit, is het om zeep”

Fernando Alonso wordt dit jaar 42. Fysiek de oudste op de F1-grid. Mentaal misschien wel de jongste. “Ik begin nog aan iedere grand prix alsof ik die kan winnen.” Hij bewees het in de seizoensopener in Bahrein, twee weken geleden. Exclusief gesprek met dé man van het moment: “Als kleuter naar school lopen met mijn moeder was al een wedstrijd

Lees meer »

Merapi-vulkaan opnieuw uitgebarsten op Java

Op het Indonesische eiland Java is de vulkaan Merapi opnieuw uitgebarsten. De Merapi wordt beschouwd als de actiefste vulkaan van het land. Zaterdagmiddag barstte gedurende twee minuten een hete aswolk uit de krater, aldus het Centrum voor Vulkanologie. Er is nog geen evacuatiebevel uitgevaardigd.

Lees meer »

“De rug is één van de moeilijkste plekken om vet weg te werken”: met deze oefeningen van Lieven Maesschalck pak je die ‘muffin-top’ aan

Als je een strakke broek aantrekt, zijn ze daar plots: de vetrolletjes op je (onder)rug. “De beste manier om daarvan verlost te raken, is een combinatie van gewichtsverlies en oefeningen die je rugspieren versterken”, zegt topkinesist Lieven Maesschalck. Hij legt uit hoe je daaraan begint, en geeft enkele oefeningen die je meteen kunt doen.

Lees meer »

Ook huidige parlementairen krijgen tot 240.000 euro uittredingsvergoeding: “Het is haast lachwekkend hoe parlementsleden elkaar met de vinger wezen”

De afgelopen dagen was er veel heisa over de ‘bonussen’ die parlementairen zichzelf toekennen. Van 40.000 euro extra voor het bijwonen van enkele vergaderingen tot de extra’s voor gewezen parlementsvoorzitters: het zorgt voor verontwaardiging. Niet alleen bij de burger, ook bij sommige parlementairen zelf. Voor onze werkexpert, professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent), is de verontwaardiging van de parlementairen deels misplaatst.

Lees meer »

Hoe Delhaize ooit de eerste moderne supermarkt was: “De klanten bedienen zichzelf in de speciaal daartoe ingerichte rekken en het kasticket geeft de afrekening van de inkopen”

De geschiedenis lijkt zich ietwat cynisch te herhalen. Ooit maakten piepkleine kruideniertjes Delhaize groot. Vandaag, ruim 150 jaar later, ziet de warenhuisketen geen andere overlevingskans dan de 128 resterende winkels in eigen beheer te verkopen aan zelfstandige uitbaters. Portret van een pionier die in 1957 de eerste moderne supermarkt van Europa uitvond en de Belgen boodschappen leerde doen.

Lees meer »

DE KLASFOTO. Zo zag schrijfster Sylvia van Driessche eruit als tiener: “Ik durfde al vroeg te experimenteren met kleren”

Sylvia van Driessche (46) is schrijfster van zeven romans en de webreeks ‘Liefdestips aan mezelf’. De schrijfmicrobe had ze als jong meisje al stevig te pakken, vertelt ze in onze reeks waarin BV’s een oude klasfoto delen, maar haar jeugd was nog wel kleurrijker dan dat. “Ik ging als zeventienjarige met een jurk en hakken naar het jeugdhuis. Daar waren

Lees meer »

STRAFPLEITERS. Peter Janssens (48) en Fatima Ahmad (30), verloofd én klaar voor hun eerste rechtszaak samen: “De vader van Jairon (14) ziet enorm af over de dood van zijn zoon”

“We maken nooit ruzie… behalve over wie de beste advocaat is.” Zijn job als strafpleiter bracht Peter Janssens (48) bij de liefde van zijn leven: Fatima Ahmad (30). De eerste zaak die ze samen tot een goed einde willen brengen, is er meteen één met grote media-aandacht. Ze verdedigen de vader van Jairon (14), de jongen die acht weken dood

Lees meer »