Nieuwsfeed

Oproep om Aziatische hoornaar meteen te doden: “Anders worden ze gevaarlijk voor mens en natuur”

De imkervereniging van Klein-Brabant vraagt aan “iedereen die buiten van de eerste zon gaat genieten” om goed te letten op Aziatische hoornaars en deze te doden. Een terechte oproep volgens het Vlaams Bijeninstituut, want zo zijn er in de zomer minder Aziatische hoornaars.

Krantenkoppen in België

Reddingsmissie voor ‘s werelds grootste kikker

De goliathkikker, die zijn naam eer aan doet met zijn 3,3 kilo en lichaamslengte van zo’n 34 centimeter (exclusief de poten), is de grootste kikkersoort op aarde. De reuzenkikker, ter grootte van een kat, beschikt jammer genoeg over een plaatsje op de lijst met bedreigde diersoorten. Een lokale natuurbeschermer zette daarom een speciaal project op om te vechten voor de

Lees meer »

Rusland produceert minder olie tot eind juni

Rusland zal tot zeker eind juni van dit jaar minder olie produceren, meldt de Russische vicepremier Alexander Novak aan lokale media. Het is een reactie van Rusland op sancties vanuit westerse landen, waaronder een importverbod van de Europese Unie voor olie die wordt vervoerd met tankers. Daarmee wil het Westen de olie-inkomsten voor Moskou verminderen vanwege de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Hypnose: kwakzalverij of een echte remedie tegen heel wat kwaaltjes? “Als je in iemands onderbewuste rommelt, kun je ook schade aanrichten”

Pijnbestrijding, stoppen met roken, het beheersen van angsten… Hypnose wordt steeds meer beschouwd als een therapie met mogelijkheden. Neuroloog Steven Laureys gelooft in de mogelijkheden op het vlak van pijnbestrijding, al is het ook geen wondermiddel. “Als de patiënt niet mee wil, gaat het niet lukken”, zegt hypnotherapeute Candice Nuyttens.

Lees meer »

Chauffeur crasht tegen vangrail bij Havenhuis na vluchten voor alcoholcontrole

Een ploeg van de Antwerpse politie heeft zondagochtend zijn handen vol gehad na een uit de hand gelopen alcoholcontrole. Het team wilde bij nachtclub The Villa een chauffeur tegenhouden, toen die plots de vlucht nam en uiteindelijk stevig crashte tegen de vangrail op de Straatsburgbrug. Hij was wel degelijk onder invloed van alcohol en drugs. Zijn rijbewijs werd meteen afgenomen.

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-VILLARREAL. Riemer kiest voor Raman als diepe spits

Vanavond ontvangt Anderlecht Villarreal in de achtste finales van de Conference League. Kan paars-wit stunten tegen de Spaanse subtopper? Coach Brian Riemer gelooft alvast van wel. Naar Adrien Trebel hoeft u overigens niet te zoeken bij paars-wit, hij komt niet meer in actie na een discussie met Riemer. Volg de aanloop naar de match, die start om 18u45, op de

Lees meer »

Kunnen we weer onderhandelen over de vraagprijs van een woning? “Met deze drie argumenten haal je de prijs gemiddeld 15 % naar beneden”

Makelaars en particulieren verkopen minder huizen dan vorig jaar. Dat zorgt ervoor dat kopers weer kunnen onderhandelen over de prijs van een woning. Bij welke woningen kan je onder de vraagprijs bieden? Hoeveel mag je onder de vraagprijs gaan? En welke argumenten kan je daarvoor aanhalen? Makelaar Bea Vandendael en notaris Bart van Opstal vertellen hoe je zo’n onderhandeling best

Lees meer »

Bewoners van geviseerd huis over mogelijke link met ontvoering in drugsmilieu: “Wij kennen helemaal geen Smiley”

De bewoners van het huis in Mechelen, waar maandagochtend enkele explosieven tot ontploffing werden gebracht, ontkennen met klem dat ze iemand kennen die luistert naar de bijnaam ‘Smiley’. Smiley zou een van de mannen zijn die een grote partij cocaïne heeft gestolen in de Waaslandhaven. Volgens verschillende bronnen zou de man regelmatig optrekken met iemand van de Mechelse familie B..

Lees meer »

Vakbonden blokkeren Delhaize-depots in Zellik

De vakbonden hebben maandag rond de middag de depots van supermarktketen Delhaize in Zellik geblokkeerd. Dat hebben de bonden ACV en ABVV aangekondigd in een gezamenlijk persbericht. De directie bevestigt dat de activiteiten stilliggen. Vrachtwagens kunnen de depots niet meer verlaten om de winkels te bevoorraden.

Lees meer »