Nieuwsfeed

Persoon overleden in kraakpand in Schaarbeekse Paleizenstraat

10:18 In het kraakpand in Schaarbeek waar al maanden honderden asielzoekers en daklozen verblijven, is dinsdagnacht een persoon overleden. De definitieve ontruiming van het pand staat woensdag gepland, na e…

Krantenkoppen in België

Angst, macht en het noodlot op het wereldtoneel: in gesprek met schrijver-journalist Robert D. Kaplan

"Angst behoedt ons voor zoveel dingen", schreef Graham Greene in 1960. Het is het leidmotief in het nieuwe boek van schrijver-journalist Robert D. Kaplan. Kaplan keert vaak terug in lijstjes met de meest invloedrijke denkers over buitenlandse politiek. Hij spendeerde zijn vormende jaren als buitenlandcorrespondent voor The Atlantic in de jaren 80 van de vorige eeuw in het communistische Oostblok,

Lees meer »

“Politici die niet op sociale media zitten, daar is iets mis mee”, vindt populairste Vlaamse politicus op TikTok Jos D’Haese (PVDA) 

Jos D’Haese (PVDA) vindt niet dat er een verbod moet komen op TikTok nu het Europees Parlement de app verbiedt voor zijn medewerkers. Hij erkent dat er heel wat privacyproblemen zijn op het platform, en vindt dat voor alle sociale media een regularisering moet komen. "Dat neemt niet weg dat sociale media de manier zijn om interactie te hebben met

Lees meer »

“De Kardashians zijn dit jaar niet welkom op het Met Gala”

Kim Kardashian (42) en haar zussen blokkeren al jaren steevast de avond van het Met Gala in hun agenda. Al zou Anna Wintour (73), de organisator van het prestigieuze mode-event, de realitysterren dit jaar schrappen op de gastenlijst. Wat bijna ondenkbaar is, aangezien de familie een van de meest invloedrijke ter wereld is.

Lees meer »

Helft van gekraakte appartementen in woontoren Gent vrijwillig verlaten

In woontoren Orion, in Nieuw Gent, is de helft van de gekraakte appartementen vrijwillig verlaten. Uitbater Thuispunt was naar de vrederechter gestapt om de procedure op te starten. Er blijven nog 10 woningen bezet. Als de krakers er niet zelf uittrekken, kan de politie tussenkomen. In de toren wonen ook huurders, zij stapten begin deze maand naar de pers na

Lees meer »

Autodeeldiensten schieten als paddenstoelen uit de grond: wat kost een ritje bij de populairste aanbieders?

Onze steden tellen almaar meer autodeeldiensten. Na Brussel en Gent een half jaar geleden, lanceerde het Duitse MILES gisteren zijn free floating-dienst in Antwerpen. Het zet er meteen een wagenpark van 100 Volkswagen Polo’s en Audi A3’s neer, een aantal dat de komende weken nog wordt opgedreven. Poppy Mobility, de deelmobiliteit start-up van D’Ieteren, verdubbelt zijn vloot in Gent dan

Lees meer »