Nieuwsfeed

Politie ontdekt 3 ton cocaïne in hangar dankzij navigatie-app Waze, 10 mannen gearresteerd

Politiezone Regio Turnhout en zone Kempen Noord-Oost (KENO) hebben dinsdagavond tien mensen gearresteerd in Ravels in een onderzoek naar de invoer van cocaïne. Er is naar schatting drie ton drugs in beslag genomen. Dankzij navigatie-app Waze kon de hangar met de drugs gevonden worden.

Krantenkoppen in België

Zo ga je goedkoop eten in een sterrenrestaurant

Ons land telt meer sterrenrestaurants dan ooit tevoren. En zo is er dus ook meer kans om eens in een sterrenzaak te gaan eten. Al kan dat doorgaans niet zonder gepeperde rekening. Of toch? Wij verzamelden de prijzen van alle bekroonde Vlaamse en Brusselse restaurants en verklappen tips voor een goedkoper etentje.

Lees meer »

Heisa rond geboorde gaten in plafond gekraakt pand: “Om krakers te verjagen”, zegt Francken. “Gebouw was te onveilig”, weerlegt Close

Er is heisa ontstaan over de gaten die geboord werden in het plafond van een gekraakt pand in Brussel. Vorige week bezetten de resterende bewoners van het tentenkamp aan het Klein Kasteeltje een leegstaand gebouw op de Havenlaan. Vrijdag werd het gebouw geëvacueerd. Om nieuwe krakers te ontmoedigen, werden gaten in het plafond geboord. Maar volgens Francken werden die gaten

Lees meer »

Man stikt in stuk steak in Frans restaurant

In een restaurant in de Noord-Franse stad Le Havre is een man gestikt bij het eten van biefstuk. Ondanks de reddingspogingen van een restaurantmedewerker en van ambulanciers, is de 55-jarige man woensdagavond overleden, meldt de krant Paris-Normandie donderdag.

Lees meer »

Rush op studentenkoten in álle Vlaamse studentensteden: hoe komt dat en wat zijn de gevolgen voor de prijs van een kamer?

In Leuven stonden zaterdag ellenlange wachtrijen voor woningen waar studentenkamers verhuurd werden. Alvorens zelfs maar de inkomhal van het kotgebouw te mogen bewonderen, moesten de jongeren urenlang aanschuiven. Wat was daar aan de hand? Is de rush op een kot in alle Vlaamse studentensteden even groot? Wat betaal je nu voor een kamer en wanneer moet je beginnen zoeken? Een

Lees meer »

PORTRET. Een turbulente Miss-periode en een beroemde zus: dit is Bo Praet, de nieuwe vriendin van Olivier Deschacht

“Niemand haalt tien op tien zoals Annelien. Ik moet geduld hebben zeker?” Twee jaar geleden wanhoopte Olivier Deschacht (42) nog dat hij een nieuwe liefde tegen het lijf zou lopen, maar kijk: zijn geduld werd beloond. De voormalige profvoetballer is opnieuw gelukkig met Bo Praet (27) – een bloedmooie blondine die hem over de breuk met Annelien Coorevits (36) heen

Lees meer »

Kind aan huis bij sjeiks in het Midden-Oosten en sterren van Hollywood, maar in ons land is Amerikaanse topchef niet welkom: “Intussen loopt ons nieuwe restaurant wel elke avond vol”

Karen Shu (38) is de wanhoop nabij. Al anderhalf jaar wacht de Amerikaanse topchef op een verblijfsvergunning in ons land. Na de zoveelste weigering vreest ze het ergste, en dat terwijl haar nieuwe restaurant in de Antwerpse Brederodebuurt elke avond volloopt: “Zo’n lijdensweg, en toch lijk ik er geen vat op te hebben.”

Lees meer »

Drie truffelzoekers in Syrië gedood, 26 ontvoerd

Er zijn zaterdag drie personen om het leven gekomen en zeker 26 anderen ontvoerd bij een aanslag in het noorden van Syrië die aan terreurgroep IS toegeschreven wordt. Dat het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een ngo uit het Verenigd Koninkrijk. De slachtoffers waren op zoek naar truffels in de woestijn.

Lees meer »