Nieuwsfeed

Politieman, belastingambtenaar of parketmedewerkster: allemaal laten ze zich omkopen door de drugsmaffia

Er is opnieuw een Antwerpse advocaat opgepakt die te dicht bij de criminele onderwereld zou staan. Het maakt opnieuw duidelijk dat de onderwereld in verschillende sectoren medeplichtigen ronselt voor hand- en spandiensten. De voorbije weken werden verschillende onder hen veroordeeld tot gevangenisstraffen.

Krantenkoppen in België

KIJK. Ploegmaat Evenepoel ziet af in wiel van de wereldkampioen: “Dit moest een rustige rit worden”

Geen Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico voor Remco Evenepoel, wel opnieuw een Spaanse stage op en rond de Teide ter voorbereiding van de Giro. Dat zal Fausta Masnada geweten hebben. De Italiaanse ploegmaat van de wereldkampioen bij Soudal Quick-Step postte op zijn Instagram een beeld van wat gisteren een “rustige training” beloofde te worden. Alleen maar om op een volgend shot te

Lees meer »

Na 5 vervangtoestellen, 4 deuren en 3 technici heeft Johan éindelijk zijn nieuwe koelkast: “Ik durfde niet meer te klagen”

Johan Vrolix bestelde begin vorig jaar via bol.com een koelkast, maar zette zo een waanzinnig verhaal in gang. Keer op keer kreeg hij een vervangexemplaar geleverd, door een technisch defect of een deur vol blutsen. Het duurde uiteindelijk tot de zesde koelkast, vierde deur en derde technicus tot alles in orde was. “Ik durfde gewoon niet meer te klagen.”

Lees meer »

Iran zegt 22.000 opgepakte demonstranten gratie te hebben gegeven

Iran heeft gratie verleend aan 22.000 mensen die zijn gearresteerd tijdens de maandenlange protesten tegen het regime. Het hoofd van de rechtelijke macht zei tegen staatspersbureau IRNA News dat er daarnaast ook nog amnestie was voor 60.000 anderen die niets met de protesten te maken hadden. De aantallen zijn niet door mensenrechtenorganisaties bevestigd.

Lees meer »

Vernietigend rapport laat geen spaander heel van Londense politie: institutioneel racistisch, homofoob en vrouwonvriendelijk

De Metropolitan Police, het politiekorps van Groot-Londen in het Verenigd Koninkrijk, is institutioneel racistisch, misogyn en homofoob. Dat blijkt uit een vernietigend rapport waartoe toenmalig hoofd van het korps Cressida Dick in 2021 opdracht gaf in de nasleep van de moord op de Londense vrouw Sarah Everard. Zij werd in maart van dat jaar ontvoerd, verkracht, vermoord en verbrand door

Lees meer »

280 banen op de tocht bij centrale diensten Delhaize

De vakbonden bij supermarktketen Delhaize blijven de acties van het personeel ondersteunen. Dat hebben de bonden volgens vakbondsman Frank Convents (ACV Puls) dinsdagavond in gemeenschappelijk front beslist, nadat eerder op de dag overleg met de directie snel afgelopen was. Bij de centrale diensten staan volgens de bonden 280 banen op de tocht.

Lees meer »

Makelaar verwacht veel concurrentie bij verkoop van Annemie (43) haar huis: “En dan is er nog de bouwgrond die 360.000 euro extra kan opleveren”

Vier slaapkamers, twee badkamers, een studio, een fitness, extra bouwgrond… Wat heeft Annemie haar woning eigenlijk niet? Onze woonexpert Björn Cocquyt ging een kijkje nemen in het gerenoveerde huis met Arno Vandevelde van Immo Tijl, die onder de indruk was van de vele mogelijkheden. “Voor zo’n woning is er veel concurrentie”, gelooft de makelaar.

Lees meer »

Geen tomaten? Laten we rapen eten, reageert Britse minister op schaarste groenten en fruit

Door problemen met de oogst in verschillende landen, maar ook Brexit, zijn sommige groenten en fruit moeilijk te vinden in het Verenigd Koninkrijk. Verschillende supermarkten hebben zelfs limieten opgelegd aan klanten. “Het is belangrijk dat de specialiteiten koesteren die we in ons land hebben”, reageert Therese Coffey, minister van Omgeving, Voeding en Plattelandszaken, in het parlement.

Lees meer »

JOUW MENING. N-VA wil ‘activistische rechters’ aan banden leggen met volksberoep: wat vind jij daarvan?

Opvallend voorstel van N-VA naar aanloop van hun partijcongres in mei. Via het principe van volksberoep wil de partij ‘activistische rechters’ een hak zetten. Een beslissing van het Grondwettelijk Hof zou verworpen kunnen worden door het parlement, mits enkele serieuze voorwaarden. Het inroepen van volksberoep zal met een tweederdemeerderheid moeten en, in het geval van het federale parlement, met een

Lees meer »

Bijna 1.000 man brengt laatste groet aan Seppe Kopecky in San Marco Village

Het was een indrukwekkend schouwspel zaterdagochtend aan de A12. Honderden mensen stroomden toe bij de San Marco Village, een locatie die je niet onmiddellijk associeert met begrafenisplechtigheden, om een laatste groet te brengen aan Seppe Kopecky, broer van. Na een ingetogen en serene ceremonie van iets meer dan een uur brachten vrienden en sympathisanten nog een groet in de vorm

Lees meer »