Nieuwsfeed

PORTRET. Waarom de Republikeinen gek zijn als ze Nikki Haley niet kiezen als presidentskandidaat

Nikki Haley (51) stapt in de arena tegen Donald Trump. Ze zat in diens regering, maar wil hem nu onttronen als Republikeins presidentskandidaat. Haley heeft nog nooit een stembusslag verloren — behalve toen ze op haar vijfde bij een missverkiezing werd gediskwalificeerd vanwege haar kleur. De kans bestaat dat ze het nu niet haalt. Maar dan laten de Republikeinen hun beste kans liggen om Joe Biden met pensioen te sturen.

Krantenkoppen in België

Meer krabben, kreeften en vissen in windmolenparken aan de kust: “Ze voeden zich met mosselen uit holtes van windmolens”

Het aantal krabben, kreeften en vissen in windmolenparken in de Noordzee is de laatste twaalf jaar fors gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van de UGent en het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). "De funderingen van windmolens vormen de perfecte ondergrond voor organismes waar vissen zich mee voeden", zegt onderzoekster Jolien Buyse.

Lees meer »

Ben (42) en Lien (37) moesten renovatieplannen omgooien nadat hun dak instortte: “Gelukkig maken we met onze nieuwbouw na 10 jaar toch nog winst”

Charmant. Dat woord is een perfecte omschrijving, zowel van de hoeve van Bert en Lien, als voor het interieur én de groene omgeving. Daar zijn onze woonexpert Bjorn Cocquyt en makelaar Ann Nemegheer het over eens. En dat terwijl het om een nieuwbouw gaat, want tijdens de renovatiewerken doken er onverwachte problemen op. Maar hoeveel is die charmante woning nu

Lees meer »

Primeur voor Europa: Tyrannosaurus rex onder de hamer

Voor het eerst wordt in Europa een skelet van een Tyrannosaurus rex geveild, zo heeft het Zwitserse veilinghuis Koller zaterdag bekendgemaakt. De dinosaurus, die ongeveer 67 miljoen jaar geleden leefde, is bijna 4 meter hoog en ruim 11,5 meter lang en moet volgens een voorzichtige schatting 6 tot 8 miljoen euro opbrengen. De veiling is op 18 april.

Lees meer »

Hij was volgens haar de reden van haar gruweldaad, nu reageert dokter Schaar op de euthanasie van Geneviève Lhermitte: “Het verbaast me dat dit niet vroeger gebeurde”

De vijfvoudige kindermoordenares Geneviève Lhermitte (56) wees meermaals naar Michel Schaar (75) als motief voor haar gruweldaden. Ze kon de aanwezigheid van dokter Schaar – adoptievader van haar man Bouchaib Moqadem- binnen haar gezin niet langer verdragen. De man reageert nu op haar euthanasie. “Ik ben verrast dat dit nu pas gebeurt, zestien jaar later.”

Lees meer »

Martina Navratilova heeft kanker opnieuw overwonnen

Ex-tennisster Martina Navratilova is met succes tegen kanker behandeld. Dat verklaart de 66-jarige Amerikaanse van Tsjechische origine in een interview met Piers Morgan, dat dinsdag op Talk TV uitgezonden wordt. “Ik moet nog twee weken preventief stralingen ondergaan, maar dan ben ik er klaar mee. De dokters hebben me kankervrij verklaard.”

Lees meer »

Na de aardbevingen: Turkije getroffen door dodelijke overstromingen

Ruim een maand na de aardbevingen worden de provincies Adiyaman en Sanliurfa, in het zuidoosten van Turkije, getroffen door zware overstromingen. Op beelden is te zien hoe auto’s worden meegesleurd door de kolkende rivieren, die ontstaan zijn na hevige regenval. Er zijn al zeker veertien mensen om het leven gekomen en er wordt nog steeds gezocht naar vermisten. 

Lees meer »

Oekraïense militair overleefde zware explosie aan het front en wordt verzorgd in België: “Hij wil zo snel mogelijk terug gaan strijden”

In het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek worden verschillende Oekraïense soldaten verzorgd. Onder hen ook ‘Oleg’, die een zware explosie overleefde aan de frontlijn. “De patiënten zijn er vooral mee bezig hoe snel ze zich kunnen klaarmaken om terug te keren.” Drie maanden later is ‘Oleg’ na een laatste operatie bijna klaar om terug naar zijn kameraden aan de frontlijn te gaan.

Lees meer »

Samengeperst op transport

Kaalgeschoren, met enkel een witte broek aan en op blote voeten, en onvoorstelbaar dicht op elkaar gepakt: zo werden vrijdag 2.000 vermoedelijke leden van enkele straatbendes verhuisd naar een nieuwe megagevangenis in El Salvador. Die gevangenis in Tecoluca heeft plaats voor 40.000 gedetineerden en is het paradepaardje van president Nayib Bukele in zijn beruchte ‘oorlog tegen de misdaad’. De cellen

Lees meer »

“Ik leerde dat er iets is als intermittent sleeping”: zo veranderde Joris uit ‘Blind Getrouwd’ in een heuse spierbundel

Tijdens ‘Blind Getrouwd’ vertelde Joris Brauns nog dat z’n uiterlijk hem onzeker maakte, maar dat gevoel heeft hij – dankzij een volledige lichaamstransformatie – volledig van zich afgeschud. Hoe hij dat verwezenlijkte, wat hij van z’n menu schrapte en ook: waarom z’n hart nu pas klaar is voor een nieuwe liefde, wordt nu duidelijk. “Na mijn mislukte huwelijk besefte ik

Lees meer »

LIVE RONDE VAN CATALONIË. “Ik verwacht oorlog”: Remco Evenepoel zegt klaar te zijn voor eerste echte klimtest naar 2.000m hoogte

Dag twee in de Ronde van Catalonië. De renners trekken naar skidorp Vallter, via een pittige slotklim van ruim 11 kilometer. Komt het tot een nieuw spannend duel tussen Giro-rivalen Primoz Roglic, die gisteren won, en Remco Evenepoel? “Vandaag begint het écht”, zei Evenepoel alvast in aanloop naar de etappe. Op deze pagina kunt u ze de hele dag op

Lees meer »

“Pano” geeft unieke inkijk in assisenproces seriemoordenaar Stephaan Du Lion: “Toen ik mijn DNA afstond, wist ik dat ik gepakt ging worden”

Een banale diefstal waarbij de dader DNA moest afstaan, leidde in 2018 tot een doorbraak in de zoektocht naar een seriemoordenaar uit de jaren 90. Dat blijkt vanavond in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van "Pano", dat het hele assisenproces van viervoudige moordenaar Stephaan Du Lion kon filmen én kon spreken met de hoofdrolspelers. "Dit proces toont hoe

Lees meer »

Oost-Vlaamse deputatie schiet provinciewissel van Zwijndrecht definitief af

De provincie Oost-Vlaanderen zal woensdag de plannen voor een provinciewissel van het Antwerpse Zwijndrecht definitief naar de prullenmand verwijzen. Vorige maand kwam het idee nog ter sprake in de provincieraad. Oppositiepartij Vooruit zag toen voordelen in het verleggen van de provinciegrens. Maar eerste gedeputeerde Kurt Moens (N-VA) heeft de motie toen verdaagd en zal bij de provincieraad woensdag voorstellen om

Lees meer »

Voorlopige prognose: BoerBurgerBeweging op minstens 16 senaatszetels, combinatie GroenLinks-PvdA blijft steken op 15 stuks

De overwinning van de BoerBurgerBeweging (BBB) na de provinciale verkiezingen in Nederland blijkt nog groter dan gedacht. Een nieuwe voorlopige prognose van de Verkiezingsdienst van het persbureau ANP brengt de partij van Caroline van der Plas op zestien zetels in de Eerste Kamer. Mogelijk worden dat er zelfs nog zeventien. Daarmee is de BBB vanuit het niets de grootste: de

Lees meer »

INTERVIEW. Keira Knightly wil geen lustobject meer zijn: “Ik ben het spuugzat om ‘sexy piraat’ te spelen”

Geen bombastisch kostuumdrama, en al zéker geen piraterij: Keira Knigtley (35) gooit het over een andere boeg in de donkere thriller ‘Boston Strangler’, die vanaf nu te bekijken is op Disney+. Wij spraken de wereldberoemde actrice over haar nieuwste film, haar kijk op het leven als vrouw in Hollywood, en de burn-out die haar bijna onderuit haalde. “Ik laat mannen

Lees meer »

“Chinees bedrijf met Rusland in gesprek over levering drones”

Rusland is in gesprek met een Chinese dronefabrikant om 100 drones te kopen die in april geleverd zouden moeten worden. Dit schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel, zonder specifieke bronnen te noemen. Amerika, Duitsland en andere westerse landen hebben China gewaarschuwd geen wapens aan Rusland te verkopen voor de oorlog tegen Oekraïne en benadrukken dat zo’n stap ernstige gevolgen zou

Lees meer »