Nieuwsfeed

Prinses Märtha Louise maakt Noorwegen woest met interview, nationale media slaan hard terug

Prinses Märtha Louise (51) haalt alle krantenkoppen in Noorwegen. De prinses, die drie maanden geleden haar koninklijke rol neerlegde, gaf een uiterst controversieel interview op televisie. Tijdens het gesprek ging Märtha Louise geen onderwerp uit de weg en sprak ze open, eerlijk en bijzonder emotioneel over haar ‘koninklijke lot’. Maar Märtha Louise verloor onmiddellijk het aanzien dat ze zo wanhopig probeerde terug te winnen.

Krantenkoppen in België

VN-lidstaten bereiken historisch akkoord over bescherming volle zee

De lidstaten van de Verenigde Naties hebben zaterdag, na jarenlang onderhandelen, eindelijk een akkoord te pakken over een internationale overeenkomst ter bescherming van de volle zee. “Het schip heeft de wal bereikt”, kondigde de voorzitter van de conferentie, Rena Lee, zaterdagavond lokale tijd onder luid applaus aan op de hoofdzetel van de Verenigde Naties in New York aan.

Lees meer »

“Ik moest continu overgeven”: ook Lesley-Ann Poppe had nare bijwerkingen van afslankmiddel Ozempic

In ‘Play Café’ getuigt Lesley-Ann Poppe over haar ervaring met Ozempic, hét afslankmiddel – dat eigenlijk diabetesmedicatie is – waar Hollywood-sterren momenteel bij zweren. En waarvoor dus blijkbaar ook BV’s nu overstag gaan. Hoewel Lesley-Ann er niet bepaald over te spreken is. “Ik heb het slechts twee weken geprobeerd. Ik was zo misselijk en moest continue overgeven. Zo is het

Lees meer »

“Wat zijn we aan het doen?”: Véronique Leysen richt zich tot Hilde Crevits nadat baby’tje sterft na val bij onthaalmoeder

“Ik neem het op voor zij die niks kunnen zeggen. Onze baby’s.” Véronique Leysen (37) heeft zich op Instagram uitgesproken over het incident dat plaatsgevonden heeft bij een onthaalmoeder uit Kessel-Lo. De onderneemster richt zich hierbij rechtstreeks tot Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. “Ik smeek u. Laat die kindjes niet in de steek.”

Lees meer »

Veel verkeersproblemen verwacht door grote staking in Duitsland

Door een grote staking zal maandag het verkeer in Duitsland verstoord zijn. Zowel het spoor, het streekvervoer, de luchthavens als havens zullen hinder ondervinden. Vakbonden Verdi en EVG proberen zo hun eisen kracht bij te zetten voor een stevigere loonsverhoging voor de 2,5 miljoen werknemers die ze vertegenwoordigen.

Lees meer »

Regisseur van eerste Belgische film met Oscarnominatie overleden

De Belgische cineast en scenarist Jacques Boigelot is op 93-jarige leeftijd overleden. De filmmaker is twee weken geleden, op 4 maart, overleden, zo laat zijn familie weten. Boigelot is de regisseur van "Paix sur les champs", de eerste Belgische film die genomineerd werd voor de Oscars, in de categorie Beste Internationale Film.

Lees meer »

KIJK. Mankende dief neemt de tijd om waardevolle Orval-reclame van gevel te halen: “Dit was een geschenk van mijn overleden broer”

Een ordinaire dief is gisteren gefilmd geweest toen hij ‘s nachts bij café Bij Boeres in Wezemaal een emaille reclamebord van het biermerk Orval van de gevel haalde. Oud-burgemeester Dirk Claes ziet is daarmee een waardevolle herinnering aan zijn overleden broer kwijt. “Elke donderdag klinken we nog met een Orval op hem.” De verdachte leek slecht te been en nam

Lees meer »