Nieuwsfeed

Schepen voor Dierenwelzijn wil dierenbegraafplaats in Diest: “Ze maken deel uit van ons gezin”

De schepen voor Dierenwelzijn in Diest wil onderzoeken waar er op korte termijn een begraafplaats voor overleden huisdieren kan worden ingericht. "Een eerste stap is een geschikt stuk grond vinden", zegt schepen Pascale Vanaudenhove (Open Diest). Al zal ze ook coalitiepartner DDS nog moeten overtuigen.

Krantenkoppen in België

N-VA wil hoorzitting over “sociale fraude die ACV-voorzitter pleegt”: “Dit is gewoon degoutant”

“Te zot voor woorden”, “kaakslag”, “alle geloofwaardigheid kwijt”, de reacties op sociale media zijn niet mals voor Marc Leemans die vrijwillig stopt als voorzitter van ACV, maar zich wel laat ontslaan om zo een werkloosheidsuitkering en een toeslag op te strijken. Open Vld reageert snoeihard en N-VA eist zelfs een parlementaire hoorzitting: “Dit is gewoon dégoutant.”

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Loon minder belasten, maar wel een hogere btw op winkelkar: dit vinden jullie ervan

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft dinsdag een belastinghervorming voorgesteld. Die houdt onder meer in dat werkende burgers extra loon krijgen, maar dat ze ook meer moeten betalen in de supermarkt. Zo wil Van Peteghem de lonen verhogen en dat compenseren met hogere btw-inkomsten. Werkenden krijgen daarmee jaarlijks 835 euro extra nettoloon, maar wie niet werkt is slechter

Lees meer »

Experts praten in Amsterdam over dronetaxi’s

Ruim 2.000 experts in drones, beleidsmakers en bedrijven komen vanaf dinsdag naar de RAI in Amsterdam voor een driedaags congres over drones. Ze praten tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) onder meer over hoe drones ingezet kunnen worden om mensen mee te vervoeren. Drones zijn nog nooit gebruikt als taxi, dit moet voor het eerst volgend jaar gebeuren tijdens de

Lees meer »

Ruim een op de zeven bedrijven nog niet klaar voor ‘recht om los te koppelen’, volgens Acerta

Meer dan een op de zeven bedrijven – oftewel vijftien procent – heeft nog geen afspraken vastgelegd rond deconnectie, het recht om los te koppelen van het werk buiten de uren. Deconnectie kadert binnen de arbeidsdeal waarover de federale regering het eind vorig jaar eens raakte. Hoewel de deadline dringt, blijkt uit een bevraging van hr-dienstenbedrijf Acerta dat verschillende bedrijven

Lees meer »

China mikt op groei van 5 procent

09:20 Tijdens de opening van het jaarlijkse Chinese Volkscongres maakte vertrekkend premier Li Keqiang bekend dat het land voor komend jaar naar een ‘bescheiden’ groei nastreeft van 5 porcent.

Lees meer »

KIJK. Bed komt tevoorschijn uit de vloer in deze chalet: “Als je wil slapen, moet je eerst de planken weghalen”

Vastgoedexperte Hadisa Suleyman trekt voor de HLN Original ‘Extreme Huizen’ naar het Nederlandse Biesbosch en bezoekt er de uitschuifbare chalet van architect Caspar Schols. Het huisje is zo ingericht dat elke vierkante meter oppervlakte optimaal wordt benut. Daarom is het bed ingewerkt in de vloer. “Als je wil slapen haal je eerst de vloer weg”, vertelt Caspar. “En vervolgens draai

Lees meer »

Erdogan: “Meer dan 50.000 doden door aardbevingen in Turkije”

Zes weken na de zware aardbevingen in het grensgebied tussen Turkije en Syrië is het officiële dodental in Turkije opgelopen tot meer dan 50.000. Dat meldt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De materiële schade bedraagt ongeveer 104 miljard dollar (97 miljard euro), zei hij op een internationale donorconferentie in Brussel. Bijna 300.000 gebouwen zijn zwaar beschadigd.

Lees meer »

Rudi Vranckx blikt terug op 20 jaar oorlog in Irak: “Ik mocht het toen geen invasie noemen”

Het is twintig jaar geleden dat de Verenigde Staten Irak binnenvielen op zoek naar massavernietigingswapens. Toenmalig VS-president George W. Bush sprak over "een militaire operatie om Irak te ontwapenen, de Irakezen beschermen en de wereld te verbeteren". Die massavernietigingswapens zijn nooit gevonden. Maar de gevolgen van de beruchte oorlog zijn vandaag nog steeds voelbaar. VRT NWS-expert Rudi Vranckx blikt terug

Lees meer »