Nieuwsfeed

Schotse premier Nicola Sturgeon gaat ontslag nemen

Nicola Sturgeon gaat na meer dan acht jaar ontslag nemen als premier van Schotland. Dat melden Britse media.

Krantenkoppen in België

SPOILER! Voor het eerst neemt bekende Vlaming deel aan “De Mol”

Het elfde seizoen van “De Mol” op Play4 is gestart, en traditiegetrouw ging dat ook dit jaar gepaard met een plottwist. Vorige week werden negen van de tien kandidaten voorgesteld, in de eerste aflevering vanavond maakte de laatste deelnemer zich bekend. Dat blijkt niemand minder dan acteur Matteo Simoni (35) te zijn. Daarmee neemt voor het eerst een bekende Vlaming

Lees meer »

REPORTAGE. In dit Henegouwse dorpje gaat het gruwelhuis van Dutroux tegen de grond: “We willen de bladzijde omdraaien”

Met witte pakken tegen het asbest en met behulp van een kraan, zijn vier arbeiders in het Henegouwse Sars-la-Buissière sinds maandagochtend bezig met het slopen van Dutroux’ huis. Bijna 27 jaar nadat Julie en Mélissa in het dorp met slechts 830 inwoners levenloos werden teruggevonden. “Jarenlang waren we ongewild een trekpleister voor ramptoeristen. Dat moest stoppen.”

Lees meer »

Telenet neemt belang in Vlaamse Radio Nostalgie

Telenet neemt een participatie van 20 procent in de Vlaamse radiozender Nostalgie. Dat meldt het telecombedrijf donderdagavond nabeurs. Telenet koopt 20 procent van de aandelen van mediaconcern Mediahuis in Vlaanderen Eén, de vennootschap die de radiozender Nostalgie in Vlaanderen uitbaat. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Lees meer »

Waarom Russische politicus met noedels rond zijn oren naar Poetins speech kijkt en hem dat problemen kan opleveren

Russisch politicus Mikhail Abdalkin post bovenstaande beelden van zichzelf op YouTube. Hij kijkt naar de jaarlijkse toespraak van Poetin. Maar wat opvalt, is dat Abdalkin noedels op zijn oren heeft hangen. Vreemd op het eerste zich, maar hij verwijst naar de oude Russische uitspraak ‘noedels aan iemands oren hangen’. Dat wil zeggen dat iemand leugens of onwaarheden aan het vertellen

Lees meer »