Nieuwsfeed

‘Season: A Letter to the Future’: zo sterk is de eenzame fietser

Wat een krachtige interactieve mijmering is ‘Season: A Letter to the Future’, een videogame waarin fietsen, fotograferen, geluiden opnemen en scrapbooken je enige objectieven zijn. Maar met dat minimum aan interactie brengt de game een maximum aan beklijving op je scherm.

Krantenkoppen in België

Nieuw sociaal akkoord verlengt afspraken over landingsbanen, brugpensioen en overuren

Het waren al bij al moeizame onderhandelingen, maar de kopstukken van vakbonden en werkgevers zijn er finaal in geslaagd om een nieuw ontwerp van sociaal akkoord te sluiten voor de privé-sector. Een mini-akkoord eigenlijk, want de sociale partners willen vooral een reeks bestaande afspraken verlengen over soepeler landingsbanen, brugpensioen en overuren. En ze herbevestigen een stappenplan om de minimumlonen te

Lees meer »

Na hoopvol nieuws, blijkt leukemie toch terug te zijn bij Lara (3): “De nachtmerrie begint weer van voor af aan”

De Ronde van Vlaanderen nadert en dat betekent ook weer een beetje de Ronde van Lara. Vlaanderen leerde leukemiepatiëntje Lara Demeulemeester (bijna 3) kennen toen Vlaanderens mooiste roze kleurde met ballonnen. Even leek het erop dat Lara de ziekte helemaal ko had geslagen, maar al snel waren de kankercellen terug. “Er staat ons opnieuw een zware strijd te wachten, maar

Lees meer »

Xi benut Poetin als zijn nuttige idioot

Een ceremonieel vriendschappelijk bezoek aan Moskou kan niet verhullen dat Peking Ruslands uitputtingsoorlog in Oekraïne vooral strategisch wil benutten. Dat die oorlog ver van China plaatsvindt, kan daarbij geen kwaad.

Lees meer »

KIJK. Overlever schietpartij neemt plots het woord na persconferentie in Nashville: “Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”

Een boze omstander heeft vlak na een persbriefing van de politie over de tragedie in een school in Nashville woedend het woord opgeëist voor de nog draaiende camera’s. “Zijn jullie het niet beu om hier verslag over uit te brengen?”, vroeg de vrouw geëmotioneerd. “Hoe kan dit nog steeds gebeuren!?” De Amerikaanse overleefde zelf vorig jaar een schietpartij en is

Lees meer »

Ed Sheeran vond zichzelf ‘superdik’ en ontwikkelde gevaarlijke eetstoornis: “Ik kon niet stoppen met overgeven”

Ed Sheeran (32) ging in een recordtempo van ‘doodgewone Britse kerel’ naar wereldster. Maar de faam eiste zijn tol. De zanger praat nu voor het eerst openhartig over de mentale problemen die hij gedurende zijn carrière ontwikkelde. Niet alleen raakte hij verslaafd aan drank en drugs, hij worstelt ook al jaren met verschillende eetstoornissen. Ongemakkelijk om over te praten, zegt

Lees meer »

Staatssecretaris Nicole de Moor: “Iedereen die in tentenkamp aan Klein Kasteeltje verbleef, krijgt opvang, maar ook structurele oplossing nodig”

Alle vluchtelingen en migranten die gisteren werden weggehaald uit een tentenkamp in Molenbeek zullen een plaats krijgen in een opvangcentrum van Fedasil. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor in "De ochtend" op Radio 1. Ze beseft wel dat er ook structurele oplossingen moeten komen om de opvangcrisis aan te pakken. Ze hoopt daarover vandaag in de

Lees meer »

Net als Frank Deboosere eerder op pensioen? Wie kan een loopbaanspaarpot vergaren?

Opgespaarde vakantiedagen, ziektedagen of recuperatie van overuren: zo verdwijnt Frank Deboosere (64) vijf maanden eerder van het scherm dan de datum waarop hij officieel met pensioen zou gaan. Met een spaarpot aan dagen vroeger op pensioen zoals ‘s lands bekendste weerman: wie kan dat? Hoe werkt een loopbaanspaarpot, en wat is het verschil met het ziektecontingent? Dirk Neefs, expert bij

Lees meer »

Advocaat van Jonathan Majors over arrestatie voor wurging, mishandeling en intimidatie: “Hij is zelf het slachtoffer”

Jonathan Majors (33) is zaterdagavond in New York gearresteerd voor wurging, mishandeling en intimidatie. Hij zou betrokken zijn bij een huiselijke ruzie, waarbij een 30-jarige vrouw lichtgewond raakte. Priya Chaudhry, de advocaat van de Amerikaanse acteur, beweert echter dat hij het slachtoffer is van het incident. “We verwachten dat alle aanklachten spoedig zullen worden ingetrokken.”

Lees meer »

KIJK. Man neemt kijkje net wanneer oververhitte brommerbatterij ontploft, met gigantische explosie en vuurzee tot gevolg

Een gezin in het noorden van Engeland is eind vorige maand opgeschrikt door een enorme explosie in hun huis. De explosie kwam er nadat de lithiumbatterijen van een elektrische brommer oververhit raakten tijdens het opladen. Camerabeelden tonen het moment van de explosie en de gigantische vuurzee die erbij ontstaat. Vijf bewoners moeten naar het ziekenhuis gebracht worden. Eén van hen

Lees meer »