Nieuwsfeed

STREAMINGTIP. ‘Burn-out voor beginners’: het kan altijd erger op de werkvloer

Een baas die je het bloed vanonder de nagels haalt? Collega’s die niet doen wat van hen verwacht wordt? Een veel te hoge werkdruk? Vaak lijkt het alsof je in je eigen persoonlijke hel terecht kwam. Al kan het altijd erger, als we de Aalsterse komiek Arnout Van den Bossche mogen geloven. In zijn zaalvoorstelling ‘Burn-out voor Beginners’ maak je kennis met Arnouts verleden op de werkvloer – waar hij naar eigen zeggen ‘meer komedie moest spelen dan op het podium’.

Krantenkoppen in België

“Hij lijkt al bezig met zijn pensioen”: geen centimeter vooruitgang in stikstofdossier, alleen frustratie over Jambon groeit

Het is de week van de waarheid voor het stikstofdossier. Tijdens de krokusvakantie sprak minister-president Jan Jambon wel met de verschillende ministers, maar inhoudelijk werd er geen centimeter vooruitgang geboekt. Zowel CD&V als N-VA zijn nog niet aan ontwapenen toe. Intussen circuleren almaar meer alternatieve scenario’s, zoals het dossier parkeren bij een expertencomité.

Lees meer »

Het fiscaal hervormingsplan van minister Van Peteghem doorgelicht: van de afschaffing van de tampontaks tot lagere belasting op arbeid

Vandaag werden de langverwachte fiscale hervormingsplannen van minister van Financiën Van Peteghem (CD&V) op de politieke agenda geplaatst. Dit plan moet een van de hoofdprijzen worden van de Vivaldi-regering in het laatste werkingsjaar van de regering. Is dit nu de grote fiscale hervorming die bij het begin van de legislatuur werd vooropgesteld? Neen, jammer genoeg niet, maar dat kunnen we

Lees meer »

Huurlingenleger Wagner gaat rekruteringscentra openen in 42 Russische steden

Jevgeni Prigozjin, hoofd van de Russische huurlingengroep Wagner, heeft vrijdag de opening aangekondigd van rekruteringscentra in tientallen Russische steden. Het huurlingenleger stond er al om bekend soldaten te ronselen in gevangenissen in ruil strafvermindering, maar nu gooien ze het over een andere boeg. “In totaal hebben we 42 recruteringscentra voor PMC Wagner geopend”, vertelt Jevgeni Prigozjin in een verklaring. “Ondanks

Lees meer »

“People help the people”: VRT, DPG Media, Play Media en Mediahuis zamelen geld in voor Consortium 12-12, via radioshow en campagnelied

Mediabedrijven VRT, DPG Media, Play Media en Mediahuis bundelen de krachten om Consortium 12-12 te steunen, na de aardbeving in Turkije en Syrië. "People help the people" van Birdy wordt gecoverd als campagnelied. En op maandag 6 maart zamelen alle Vlaamse radiozenders samen geld in, met de uitzending "People help the people", waarin verzoekplaten worden gedraaid.

Lees meer »

Na alle heisa om Roald Dahl: uitgever laat ‘racistische’ passages in ‘James Bond’-boeken verwijderen

Passages die als racistisch kunnen worden beschouwd worden in de nieuwe uitgaven van de ‘James Bond’-boeken aangepast of verwijderd, aldus ‘The Telegraph’. Uitgever Ian Fleming Publications Ltd, die de rechten bezit, heeft de originele teksten laten beoordelen door een groep proeflezers. Naar aanleiding van die beoordeling zijn nieuwe versies tot stad gekomen, waarin ook een disclaimer wordt toegevoegd.

Lees meer »

Na 40 jaar zwaait onze meest ervaren gerechtsjournalist Yves Barbieux af: “Ik stond altijd op de ereplaats in de beste tribune. Het was een voorrecht”

Niemand die meer gangsters in zijn adresboekje heeft staan, niemand die meer flikken gevoelige info kon ontfutselen, niemand die bij onderzoeksrechters zo de deur kon platlopen. Veertig jaar lang stond Yves Barbieux op de eerste rij waar en wanneer het brandde. Primeurs pende hij neer op bierviltjes, zijn menselijke aanpak opende deuren die niemand anders geopend kreeg. Net voor zijn

Lees meer »

“Die bocht lukt me écht niet”: met liefst vier breuken en flirtend met pijngrens deed Lance Stroll haast het onmogelijke in Bahrein

Fernando Alonso (41) werd terecht bejubeld voor zijn derde plek in de Formule 1-opener in Bahrein op 5 maart. Maar wat Aston Martin-ploegmaat Lance Stroll (24) deed, was misschien nog straffer. Met vier botbreuken – opgelopen tijdens een fietsongeluk – reed hij zonder de bochten perfect te kunnen aansnijden en de limieten van de pijngrens aftastend naar een zesde plaats.

Lees meer »

Rachel Hazes blijft voorlopig erfgenaam van wijlen André Hazes en mag zijn rechten blijven exploiteren

Rachel Hazes mag zich als weduwe van wijlen volkszanger André Hazes voorlopig zijn erfgenaam van blijven noemen én de rechten op zijn werk blijven exploiteren, ook al is ze op basis van Hazes’ testament niét zijn erfgenaam. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland beslist. Volgens de rechter heeft Roxeanne Hazes, die de zaak tegen haar moeder had aangespannen,

Lees meer »

Werd Valentin (23) door vrienden in de steek gelaten? Zoektocht naar vermiste jongeman in Handelsdok voortgezet

Valentin Footman (23) uit Waals-Brabant was afgelopen vrijdag naar Gent afgezakt om de bloemetjes buiten te zetten met enkele vrienden. Ze zouden naar de Kompass Club aan de Nieuwevaart in Gent gaan, maar daar zou Valentin uiteindelijk geen voet binnenzetten. Zijn vrienden deden dat wel. Sinds 00.30 uur ontbreekt elk spoor van hem. De federale politie hernam dinsdag de zoektocht.

Lees meer »

Metejoor verovert nu ook Nederland: “Hij is de nieuwe Marco Borsato”

Vlaanderen ligt intussen al een tijdje aan z’n voeten, maar ook onze noorderburen smelten stilaan en masse voor Metejoor (32). De zanger speelde vrijdagavond een uitverkocht concert in de Melkweg in Amsterdam. De reacties nadien waren unaniem lovend. “Hij slaagt erin om de sound van Marco Borsato in een nieuw jasje te steken”, klonk het in ‘RTL Boulevard’.

Lees meer »