Nieuwsfeed

Studio Brussel viert veertigste verjaardag met feestweekend in De Vooruit

Een veertigste verjaardag, die mag al eens gevierd worden. En dus organiseert radiozender Studio Brussel op vrijdag 21 en zaterdag 22 april ‘De 40 uur van Studio Brussel’ in De Vooruit in Gent.

Krantenkoppen in België

“Elke dag dat Bachmoet standhoudt, is in ons voordeel”, zegt Oekraïens kolonel

Volgens de bevelhebber van de landmacht van Oekraïne, Oleksandr Syrsky, is de verdere verdediging van de zwaar belegerde stad Bachmoet belangrijk vanuit strategisch oogpunt. “Elke dag dat we stad verdedigen, geeft ons de tijd om reserves aan te leggen en ons voor te bereiden op toekomstige offensieven”, zei de kolonel-generaal volgens een mededeling van het ministerie van Defensie in Kiev.

Lees meer »

DE KLASFOTO. Zo zag schrijfster Sylvia van Driessche eruit als tiener: “Ik durfde al vroeg te experimenteren met kleren”

Sylvia van Driessche (46) is schrijfster van zeven romans en de webreeks ‘Liefdestips aan mezelf’. De schrijfmicrobe had ze als jong meisje al stevig te pakken, vertelt ze in onze reeks waarin BV’s een oude klasfoto delen, maar haar jeugd was nog wel kleurrijker dan dat. “Ik ging als zeventienjarige met een jurk en hakken naar het jeugdhuis. Daar waren

Lees meer »

Nog altijd patstelling in Vlaamse regering: Open VLD en N-VA kijken naar CD&V, maar daar lijkt weinig te bewegen

In afwachting van een extra plenaire vergadering in het Vlaams Parlement bepalen de meerderheidsfracties hun positie in verband met de crisis rond het stikstofdossier. Het lijkt er voorlopig op dat iedereen op zijn standpunt blijft. N-VA geeft aan dat extra toegevingen aan CD&V niet meer aan de orde zijn, Open VLD verwacht een tegenvoorstel van CD&V, maar CD&V heeft naar

Lees meer »

KIJK. Verontwaardiging over TikTok-filter die in één seconde voor perfect laagje make-up zorgt: “Dit moet illegaal zijn”

Op de populaire app TikTok gaat de ‘Bold Glamour’-filter viraal. Die filter zorgt ervoor dat je in één seconde een perfect laagje make-up, dikkere lippen en glanzende haren hebt. Veel gebruikers zijn er fan van en voelen zich prachtig. Anderen uiten kritiek op de filter, omdat het ervoor zou zorgen dat mensen een slecht zelfbeeld krijgen. “Ik weet dat de

Lees meer »

Nieuwe uniformen van Belgisch leger nog niet onder alle soldaten verdeeld, maar wel al te koop op Vinted: 100 euro voor een broek, 150 voor een gasmasker

Nog niet alle Belgische militairen steken in het nieuw of hun outfits worden al aangeboden op ‘Vinted’. Op de tweedehandswebsite kon je de voorbije dagen een nieuwe uniformbroek kopen voor 100 euro en een gasmasker voor 150 euro. Als de verkopers gevonden worden, hangt hen een flinke straf boven het hoofd: van strafvervolging tot ontslag.

Lees meer »

Heb je vastgoed geërfd? Zo geef je de juiste waarde aan bij de belastingen: “Is de inschatting niet correct, dan riskeer je een boete”

“Hoeveel moet ik betalen?” Dat is wellicht het eerste wat je je afvraagt wanneer je verneemt dat je als erfgenaam erfbelasting bent verschuldigd. Het antwoord hangt af van wat je precies erft en vooral, de waarde van de erfenis. Je moet die waarde in principe zelf melden. Maar dat is niet altijd zo gemakkelijk. Zeker bij vastgoed. Onze geldexperte Ayfer

Lees meer »