Nieuwsfeed

Sturgeon neemt ontslag omdat ze Schotse onafhankelijkheid niet kan realiseren

14:14 De Schotse premier Nicola Sturgeon neemt ontslag omdat ze niet langer een troef is om Schotse onafhankelijkheid te bereiken. Een nieuw gezicht moet die droom nu waarmaken.

Krantenkoppen in België

Koning Charles krijgt eigen James Bond-verhaal voor kroning

Koning Charles (74) krijgt speciaal voor zijn kroning een eigen verhaal over James Bond. Auteur Charlie Higson (64) schrijf een nieuw boek over de beroemde geheime agent en de vorst. Het krijgt de titel ‘On His Majesty’s Secret Service’ en zal te koop zijn vanaf vier mei, twee dagen voor de belangrijke ceremonie. Dat werd bekendgemaakt door uitgeverij Ian Fleming

Lees meer »

De Roma en Merhaba houden voet bij stuk, Queer Iftar gaat niet door: “Met politie aan de deur jagen we mensen misschien zelfs schrik aan”

Het regende dinsdag verontwaardigde reacties na het afgelasten van Queer Iftar voor moslims binnen de LGBTQ+-gemeenschap. Politici zoals Bart Somers (Open Vld) en Kevin Vereecken (N-VA) lieten meteen spierballen rollen en willen het evenement toch zien doorgaan. Stad en politie moeten de veiligheid dan maar waarborgen. Maar volgens de organisatie is dat geen optie. “Dat betekent niet dat we het

Lees meer »

Zet één strategisch geplaatste witte pennenveer Ann Demeulemeester weer op de kaart?

Eén witte veer: meer was er niet nodig om wereldwijd alle kranten en nieuwssites te halen. Modemerk Ann Demeulemeester tekende met een bandeaubikini – én de ‘underboob’ van ‘Euphoria’-actrice Hunter Schafer – voor de opmerkelijkste outfit op de afterparty’s van de Oscars. Vanwaar komt Demeulemeesters fascinatie voor veren? En zorgt dit exemplaar er ook voor dat het Belgische merk opnieuw

Lees meer »

Van een single mama tot twee tegenpolen: deze kandidaten maken hun opwachting in het nieuwe seizoen van ‘Blind gekocht’

Het nieuwe seizoen van ‘Blind gekocht’ is in aantocht en daar hoort uiteraard een nieuwe lading kandidaten bij. In het vijfde seizoen van de reeks vertrouwen zeven gezinnen op de expertise van Kelly, Kinga en Bart. Van een alleenstaande mama tot een tuinaannemer die geen zin meer heeft in verkeersellende: deze kandidaten gaan vanaf 6 april op zoek naar hun

Lees meer »

Amper kwart van personen met handicap heeft werk

Overheden en bedrijven moeten meer inspanningen leveren om de drempels tot de arbeidsmarkt voor personen met een handicap te verlagen. Dat zegt de Nationale Hoge Raad Personen met een Handicap (NHRPH) in een positienota. “Slechts 23 procent van de personen met een handicap werkt”, luidt het.

Lees meer »