Nieuwsfeed

Terug van weggeweest en hét accessoire om je outfit te pimpen: de bodywarmer. Zo style je hem

Nu de temperaturen wat zachter worden, is het tijd om hét fashionstuk van het moment uit je kast te halen: de bodywarmer. Die is terug van weggeweest. Het is niet alleen de grote favoriet van Kate Middleton en model Bella Hadid, maar ook de voormalige koning van Engeland Hendrik VIII. Hoe draag je de jas zonder mouwen het best? Stylisten Irma Hofer en Sarah Roelstraete geven tips.

Krantenkoppen in België

Diabetici luiden alarmbel: “Wij geraken niet meer aan Ozempic door mensen die slanke lijn willen”

Het diabetesmedicijn Ozempic is zo populair bij wie wil afvallen, dat diabetici die het nodig hebben voor hun gezondheid dreigen zonder te vallen. Door de toegenomen vraag en wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen is de onbeschikbaarheid in ons land “kritisch”, stelt het Federaal Geneesmiddelenagentschap FAGG. “Ik reed al zo’n tien apothekers af, nergens meer te vinden”, zucht Karel (65). “Beseft

Lees meer »

“Wisten op voorhand dat we tegen 12 zouden spelen”: Real haalt met eigen compilatievideo verschroeiend uit naar wedstrijdleiding Clásico

De verloren Clásico in Barcelona zit Real Madrid hoog. De Koninklijke hekelt meerdere “wedstrijdbepalende” beslissingen van ref Ricardo Bengoetxea en maakte er zelfs een compilatievideo van 4 minuten van. “Die buitenspellijn was lachwekkend.” Real verwijst ook onrechtstreeks naar de ‘zaak-Negreira’, waarin FC Barcelona wordt verdacht van omkoping.

Lees meer »

Leerlingen uit beroepssecundair onderwijs moeten vaker hun jaar overdoen: “Watervalsysteem nog altijd heel sterk”

Een op de tien leerlingen uit het secundair beroepsonderwijs (bso) kreeg vorig jaar een C-attest, wat betekent dat hij zijn jaar moest overdoen. Dat zijn er drie keer meer dan in het algemeen secundair onderwijs (aso). Dat blijkt uit cijfers die de krant Het Nieuwsblad verzamelde. Volgens onderwijseconoom Kristof De Witte toont dit hoe sterk het watervalsysteem in het onderwijs

Lees meer »

Man op terugweg van moskee in brand gestoken in Birmingham

In Birmingham is een man die van een moskee terug naar huis keerde, in brand gestoken en daarbij ernstig gewond geraakt. Er werd intussen een verdachte opgepakt, meldt de politie van de Engelse stad dinsdag. De antiterreurpolitie is bij het onderzoek betrokken. Over een mogelijk motief werd nog geen informatie vrijgegeven.

Lees meer »

Ooit vechtersbaas, nu grote winnares van de Oscars: dit is Michelle Yeoh (60), die ooit de vloer aanveegde met Jackie Chan

Zondagnacht werd er tijdens de 95ste editie van de Oscars geschiedenis geschreven: voor de eerste keer ooit ging de Academy Award voor ‘beste actrice’ naar een vrouw van Aziatische afkomst. Voor Michelle Yeoh (60) is het de bekroning van haar veertig jaar durende carrière, waarin ze zelf waanzinnige stunts deed, de legendarische Jackie Chan inmaakte en een stoere Bondgirl speelde.

Lees meer »

Net als Frank Deboosere eerder op pensioen? Wie kan een loopbaanspaarpot vergaren?

Opgespaarde vakantiedagen, ziektedagen of recuperatie van overuren: zo verdwijnt Frank Deboosere (64) vijf maanden eerder van het scherm dan de datum waarop hij officieel met pensioen zou gaan. Met een spaarpot aan dagen vroeger op pensioen zoals ‘s lands bekendste weerman: wie kan dat? Hoe werkt een loopbaanspaarpot, en wat is het verschil met het ziektecontingent? Dirk Neefs, expert bij

Lees meer »

De Gouden Formule 1-ploeg van onze redactie: “Verstappen is een no-brainer”, maar ook voor enkele jonkies én oude knarren is er plek

Zondag gaat in Bahrein het nieuwe Formule 1-seizoen van start. Ook dit jaar kun je opnieuw deelnemen aan de Gouden Formule 1. Hou je van autosport? En ben je ervan overtuigd dat jij het beste raceteam kan samenstellen? Schrijf je dan nu in en maak kans op vele tientallen prachtige prijzen. De journalisten van onze sportredactie geven alvast hun prognose.

Lees meer »