Nieuwsfeed

Touroperatoren zien grote toename van aantal reizigers in krokusvakantie

Touroperatoren Neckermann en Sunweb zien een sterke stijging van het aantal reizigers tijdens de krokusvakantie in vergelijking met dezelfde periode in 2022. Bij Sunweb gaat het over een stijging van 28 procent in Vlaanderen. Ze wijzen erop dat het te maken heeft met het feit dat er geen coronamaatregelen meer zijn.

Krantenkoppen in België

Nederlandse nepverpleger: “geen idee waarom ik loog”

Leroy S. die tijdens de eerste coronagolf bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in het Nederlandse Den Bosch werkte, kan niet uitleggen waarom hij zich ten onrechte voordeed als verpleger. Hij stond vandaag terecht in de rechtbank in Den Bosch voor onder meer poging tot zware mishandeling, omdat hij ongediplomeerd patiënten behandelde, en oplichting.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. De shirtsoap in Seraing uitgespit: van vergissing bij voetbalbond over sponsorcontracten met gokkantoren tot tape en alcoholstift

Truitjesfestival op Le Pairay in Seraing, zaterdagavond. Reconstructie van een farce, die vorige week maandag al begon door een vreemde beslissing van de Belgische voetbalbond. En waar ook de rol van gokkantoren bij betrokken werd. Amateurisme ten top. “We hebben ons belachelijk gemaakt voor heel België, maar wilden gewoon vriendelijk doen tegenover Antwerp.”

Lees meer »

Bewoners van geviseerd huis over mogelijke link met ontvoering in drugsmilieu: “Wij kennen helemaal geen Smiley”

De bewoners van het huis in Mechelen, waar maandagochtend enkele explosieven tot ontploffing werden gebracht, ontkennen met klem dat ze iemand kennen die luistert naar de bijnaam ‘Smiley’. Smiley zou een van de mannen zijn die een grote partij cocaïne heeft gestolen in de Waaslandhaven. Volgens verschillende bronnen zou de man regelmatig optrekken met iemand van de Mechelse familie B..

Lees meer »

KIJK. Heeft de Oekraïense president Zelensky een dubbelganger?

Heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een dubbelganger? De geruchten over de Russische president Poetin en zijn dubbelgangers kennen we ondertussen wel, maar sinds het bezoek van Biden aan Kiev duiken er ook complottheorieën op over lookalikes van de Oekraïense oorlogspresident. Wat is er aan de hand?

Lees meer »

Fox News-baas Rupert Murdoch geeft toe dat zijn zender leugens heeft verspreid rond Amerikaanse verkiezingen van 2020

In de Verenigde Staten heeft Rupert Murdoch, de 91-jarige eigenaar van Fox News, toegegeven dat zijn nieuwsmedium leugens over de verkiezingen van 2020 heeft verspreid. Dat blijkt uit vrijgegeven gerechtsdocumenten. De getuigenis maakt deel uit van het burgerlijk proces voor schadevergoeding van Dominion Voting Systems, de producent van stemmachines, tegen Fox News.

Lees meer »

“Kijk mama, dat ben ik!”: 8-jarige Emily uit Kessel-Lo herkent zich in nieuw LEGO-personage met huidaandoening

De 8-jarige Emily Haroun uit Kessel-Lo is dolblij met de nieuwe reeks speelgoedfiguurtjes van de Deense speelgoedfabrikant LEGO. Net als het nieuwe personage Jordin, heeft Emily de huidaandoening vitiligo, waarbij de huid het pigment verliest en er witte vlekken ontstaan. Het meisje herkent zichzelf in het nieuwe poppetje, en dat helpt haar om beter om te gaan met haar aandoening.

Lees meer »

Al één van twee problemen opgelost voor bouw nieuw stadion Club Brugge: stad past reglement rond parkeerplaatsen aan

Het stadsbestuur van Brugge heeft zopas de noodzakelijke aanpassing van de stedenbouwkundige verordening, die het stadionproject van Club Brugge hindert, goedgekeurd. Daarmee zou alvast één van de twee problemen om een nieuw stadion te bouwen op Olympia van de baan moeten zijn. “We waren verrast dat dit als een probleem werd gezien”, zegt schepen Franky Demon.

Lees meer »

Esthetisch artsen over de strijd tegen de rimpels: “Omdat het zo’n natuurlijk effect heeft, trekken ‘skinboosters’ ook veel mannen aan”

Met de verschijning van Madonna op de Grammy’s laaide het debat weer op: wat heeft ze in godsnaam met haar gezicht gedaan? “Succesvolle cosmetische chirurgie is onzichtbaar. Maar in ons vak zijn het helaas meestal de mislukkingen die de aandacht trekken”, zeggen dokters Ingrid van Riet en Silvie Van Eycken. Een gesprek over ‘injectables’ — botox, fillers of lichaamsvet —

Lees meer »

Nemen mannen vaker risico’s met geld dan vrouwen?

Iedereen moet wel eens financiële beslissingen nemen zonder dat alle informatie voorhanden is. Omdat je op dat moment geen goed beeld hebt van de situatie en het mogelijke rendement, ben je doorgaans voorzichtig. Of… toch niet? Volgens een Amerikaans onderzoek kan je mannen immers makkelijker overtuigen om geld te investeren zonder de kans op winst of verlies duidelijk te maken.

Lees meer »