Nieuwsfeed

Turkse verpleegsters voorkomen dat couveuses met baby’s omvallen tijdens beving

Twee zorgkundigen uit Turkije krijgen veel lof voor hun moedige optreden tijdens de aardbeving van vorige week. Op 6 februari waren ze aan het werk op de neonatale afdeling van een ziekenhuis in Gaziantep, waar het epicentrum van de beving was. Bewakingsbeelden tonen hoe ze hun eigen leven op het spel zetten om de baby’s te redden. De Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca deelde de video op Twitter noemde de actie van de verpleegsters ‘onvergetelijk’.

Krantenkoppen in België

Britse regering gaat bezit van lachgas verbieden

De Britse regering gaat het bezit van lachgas verbieden, schrijft omroep ‘BBC’. Ook wordt de detailhandel scherper gecontroleerd. Volgens de ‘BBC’ is lachgas een van de meest gebruikte drugs door Engelse jongeren in de leeftijd van 16 tot 24-jaar. Het was al illegaal om lachgas te produceren of te leveren als drug, maar het in bezit hebben ervan was dat

Lees meer »

Hoe goed is jouw Limburgs?

Elke regio, elke stad, elk dorp heeft een dialect. Woorden voor alledaagse voorwerpen of veelgebruikte uitdrukkingen klinken vaak helemaal anders in een andere streek. Hoe goed ken jij het dialect van jouw regio? Tijd voor een testje!

Lees meer »

Sciensano waarschuwt allergielijders voor berkenpollenseizoen

Mensen met een pollenallergie moeten na een intens pollenseizoen van de els en de hazelaar nu ook rekening houden met het nakende begin van het berkenpollenseizoen. Zo kunnen in Frankrijk uitgestoten berkenpollen door de luchtstroming ons land bereiken. Dat kondigt het Nationaal Aerobiologisch Meetnet AirAllergy van gezondheidsinstituut Sciensano aan.

Lees meer »

Journalist verstoort persbriefing Witte Huis: “Je discrimineert mij, dit is China of Rusland niet!”

Een persbriefing van het Witte Huis onder leiding van woordvoerder Karine Jean-Pierre is maandag abrupt onderbroken door een journalist. De correspondent, Simon Ateba van Today News Africa, vond dat hij niet genoeg werd aangeduid door Jean-Pierre en maakte dat voor de hele zaal duidelijk. “Je discrimineert mij”, klonk het kwaad. Andere concullega’s maanden Ateba aan om te zwijgen, maar daar

Lees meer »

Vlaamse overheid blokkeert toegang tot TikTok op computers en smartphones van personeel

De Vlaamse overheid blokkeert onmiddellijk de toegang tot TikTok op de computers en smartphones van het personeel van de overheid. Dat heeft Digitaal Vlaanderen, het digitaliseringsagentschap van de Vlaamse overheid, beslist op basis van veiligheidsadviezen. Vlaamse overheidsdiensten die zelf hun IT beheren krijgen het advies om dezelfde maatregelen te nemen "en hun medewerkers op te roepen de app te verwijderen".

Lees meer »

“Wie verwacht nu zijn kind te verliezen aan de schoolpoort?”: Moeder getuigt nadat Ranim (3) omkomt bij tragisch ongeval

Ze was geliefd bij iedereen en een spring-in-’t-veld. Maar maandagavond overleed de 3-jarige Ranim aan de gevolgen van een schedeltrauma, toen de kleuter – vanachter op de fiets – bij een ongeval met haar hoofd op het asfalt terechtkwam in het Vlaams-Brabantse Wommersom. “Het is allemaal zo snel gebeurd”, getuigt haar mama Hnida nu. “Een auto passeerde en reed onze

Lees meer »

Zelfs nog iets straffer dan Tadej Pogacar, Tom Pidcock wint Strade Bianche na groots nummer: “Ik wist de hele week al dat ik kon winnen”

Tom Pidcock boven in de Strade Bianche. De Brit pakte op zijn Tadej Pogacars uit met een lange aanval over 51 kilometer. Een groepje achtervolgers met een sterke Tiesj Benoot (3de) kwam dichtbij, maar niet terug. Topfavorieten Van der Poel en Alaphilippe kenden een off-day. Bij de vrouwen zorgde Lotte Kopecky net niet voor een bisnummer, ze verloor na een

Lees meer »