Nieuwsfeed

Twee op twee: indrukwekkende Pogacar is ook in de Ruta del Sol een maatje te groot voor de tegenstand

Tadej Pogacar (24) lijkt in 2023 niet van plan veel kruimels over te laten voor de andere renners in het peloton. Ook in z’n tweede koersdag van het seizoen, de openingsrit van de Ruta del Sol, maakte de Sloveen van UAE-Team Emirates brandhout van de tegenstand.

Krantenkoppen in België

Resultaten van onderzoek ‘The Voice of Holland’ bekend: kandidaten en medewerkers trokken al in 2015 aan alarmbel

Verschillende kandidaten en medewerkers bij ‘The Voice of Holland’ hebben al tussen 2015 en 2022 geklaagd over seksueel ongepast gedrag. Dat constateert advocatenkantoor Van Doorne in het externe onderzoek naar de misstanden bij de talentenjacht. De resultaten daarvan werden nu bekendgemaakt. Het onderzoek onthult ongepast gedrag door meerdere personen in vele vormen. Het wangedrag werd ook intern gemeld, maar er

Lees meer »

Betaalt u binnenkort belastingen op verkoop van oude kledij? Vinted gaat info van verkopers aan fiscus doorgeven

Wie regelmatig kleren, speelgoed of andere spullen op Vinted (ver)koopt, moet binnenkort extra informatie zoals een rijksregisternummer doorgeven. Het online platform gaat die info aan de fiscus bezorgen, samen met een overzicht van hoeveel je verkocht en verdiend hebt via Vinted. Maar wat gaat de fiscus met die gegevens doen? Zal u belastingen moeten betalen op de oude babykleren die

Lees meer »

RECENSIE. Twee staande ovaties voor ‘Red Star Line’: “De openingsscène maakt meteen duidelijk hoe groot dit is opgevat”

Groot, groter, grootst. Zondag beleefde de spektakelmusical ‘Red Star Line’ niet één, maar twee wereldpremières. Twee voorstellingen met verschillende casts op het podium en voor een ander VIP-publiek. Onze man was erbij en zag dat Studio 100 zichzelf alweer overtroffen heeft. “Het is echt een 4D-attractie, met wind, rook, vuur en zelfs de illusie van een regenbui.”

Lees meer »

Met vergeten verzetshelden op café: “Ik denk dat de tijd rijp is om dit verleden in Vlaanderen bespreekbaar te maken”

Een verzetje in de kroeg? Voortaan kan het letterlijk, met vertelavonden in cafés waar kleinkinderen van verzetsmensen komen getuigen over heldendaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De primeur is nu donderdag voor Gent, later dit jaar volgen zeker al Antwerpen en Brugge. Initiatiefnemer Dany Neudt staat zelf te kijken van het enthousiasme dat ‘zijn’ verzet losmaakt. “Ik denk dat

Lees meer »

Frituuruitbaters gaan in het verzet tegen plannen voor nieuw McDonald’s-filiaal: “Ook buurtbewoners houden beter hun hart vast”

Al jaren probeert het stadsbestuur de verkeersdrukte in de Pottebezemstraat te beteugelen, maar die inspanningen zijn straks misschien een maat voor niets geweest. Fastfoodgigant McDonald’s wil op de hoek met de Bruggestraat immers een nieuw filiaal neerpoten. De uitbaters van frituren in de buurt zijn daar niet over te spreken. “En ook de buurtbewoners houden maar beter het hart vast.”

Lees meer »

“Dat hij niet altijd geliefd is, daar lacht Van Gerwen eens mee. Zeker wanneer hij naar zijn bankrekening kijkt…”: Erik Clarys over het Nederlandse fenomeen

Wie stopt Michael van Gerwen? Gisteren lukte ‘Mighty Mike’ een hattrick in de Premier League. Negen zeges op rij op dat niveau: nog nooit vertoond. Van Gerwen zit al aan 62 zogeheten tv-titels, waaronder 46 majors. In totaal goed voor 172 toernooizeges. En de man is nog maar 33. VTM-dartsanalist Erik Clarys (54) zag Van Gerwen letterlijk en figuurlijk groot

Lees meer »

“Russen hebben oostelijke deel van Bachmoet veroverd”

De Russische Wagner-militie heeft “het hele oostelijke deel” van de stad Bachmoet, het epicentrum van de gevechten in Oost-Oekraïne, ingenomen. Dat meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin woensdag. “Onze eenheden hebben alles ten oosten van de Bachmoetka-rivier onder controle”, aldus Prigozjin in een audioboodschap.

Lees meer »

INTERVIEW. Delhaize-vakbondsman Jan De Weghe: “Alle winkels in het uitstalraam? Dat is gewoon te veel. Over minder kan onderhandeld worden”

“Ik heb helemaal niets tegen zelfstandige Delhaize-uitbaters, maar het stoort me wel dat werknemers er zonder inspraak worden gedumpt.” Jan De Weghe van de socialistische vakbond BBTK noemde het plan van Delhaize om 128 winkels te verzelfstandigen “crapuleus”, een uitspraak die hij intussen betreurt, maar zijn strijdvaardigheid blijft onaangetast.

Lees meer »

OPROEP: Hoe heb jij je echtscheiding (financieel) geregeld?

Voor een nieuwe reeks zijn wij op zoek naar mensen die willen getuigen over hun echtscheiding. Hoe is de scheiding verlopen? Welke financiële knopen moesten er worden genomen? Welke beslissingen namen jij en je ex? Hoe zijn jullie daaruit gekomen? Een van onze geldexperts bekijkt nadien jouw verhaal en biedt de nodige inzichten.

Lees meer »