Nieuwsfeed

Van TikTok naar je eigen keuken, leer Koreaans koken als beginner: “Kip en aardappelen worden zo nog lekkerder”

Via TikTok vinden steeds meer mensen hun weg naar de Aziatische supermarkt, een trend die heel wat trendwatchers zien opduiken in het foodielandschap. Eén van de populairste keukens die in de smaak valt is de Koreaanse, maar hoe kook je die gerechten zelf? En kan je de ingrediënten op een makkelijke manier verwerken in de typisch Vlaamse keuken? Chef Ae Jin Huys deelt in enkele simpele tips hoe je eraan begint.

Krantenkoppen in België

Man redt met blote handen 9 mijnwerkers die vastzitten in goudmijn

In Congo zijn er negen mijnwerkers gered nadat een goudmijn instortte na een hevige regenbui. Beelden tonen hoe een man met blote handen zijn collega’s bevrijdt. De beelden gaan viraal op sociale media waar iedereen de man een held noemt omdat de mijnwerker zijn leven op het spel zette om zijn collega’s te redden. Er komen in Congo wel vaker

Lees meer »

Internationaal Atoomenergieagentschap verontrust nadat stroomvoorziening kerncentrale Zaporizja weer uitvalt

Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) heeft verontrust gereageerd nadat de stroomvoorziening van de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja vanmorgen opnieuw uitviel na een Russische raketaanval. Het is al de zesde keer dat de grootste kerncentrale van Europa door de oorlog moet overschakelen op noodstroomvoorziening met dieselgeneratoren. Intussen is de kerncentrale wel weer aangesloten op het stroomnet, meldt energiemaatschappij Ukrenergo.

Lees meer »

Gemeente Zwijndrecht krijgt 15 miljoen euro van 3M voor PFAS-vervuiling 

De gemeente Zwijndrecht krijgt de komende jaren 15 miljoen euro van multinational 3M voor de PFAS-vervuiling. De gemeente mag de middelen inzetten voor investeringen in de leefbaarheid, het landschap en de publieke ruimte. "Het grootste akkoord ooit met een vervuiler komt rechtstreeks ten goede aan de gemeenschap. De vervuiler betaalt", klinkt het bij minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

Lees meer »

Getatoeëerde ‘narcokat’ die uit Mexicaanse gevangenis werd bevrijd heeft nieuwe thuis op geheim adres

Een naaktkat, met dezelfde tatoeages als haar intussen overleden baasje, is uit de zwaar bewaakte staatsgevangenis van Ciudad Juarez (Mexico) bevrijd en heeft een nieuwe, veilige, thuis gekregen. Op een geheime bestemming, want anders zouden rivaliserende benden haar wel eens kunnen ontvoeren. Haar baasje was een van de meest beruchte bendeleiders die begin dit jaar werd doodgeschoten door de

Lees meer »