Nieuwsfeed

Verdachte opgepakt in Antwerpen na dreigmail bij Telenet in Mechelen

In Antwerpen heeft de politie iemand opgepakt die ervan verdacht wordt een dreigmail te hebben gestuurd naar Telenet op de Liersesteenweg in Mechelen. Het gebouw van Telenet hoefde niet te worden ontruimd, er werd wel een veiligheidsperimeter ingesteld. Het onderzoek moet uitwijzen waarom de dreigmail werd verstuurd.

Krantenkoppen in België

Coronawerkloosheid in 2022 wordt gelijkgestelde periode

Werknemers die in het eerste semester van 2022 onder het systeem van coronawerkloosheid vielen, verliezen geen vakantiedagen of een deel van hun vakantiegeld. Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne kondigt vrijdag aan dat die dagen werkloosheid toch zullen gelden als gelijkgestelde periode voor het recht op vakantie.

Lees meer »

Amnesty roept op om mensenrechtenschendingen taliban te vervolgen

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept de lidstaten van de Verenigde Naties (VN) op om op te treden tegen de verslechterende mensenrechtensituatie in Afghanistan. Aan de straffeloosheid van de taliban moet een einde komen, eist de organisatie vandaag. “Het is tijd dat de internationale gemeenschap na haar herhaalde publieke verklaringen concrete actie onderneemt”, verklaarde secretaris-generaal Agnès Callamard van Amnesty.

Lees meer »

Gesloten winkels, tot duizend stakende personeelsleden en minder verse producten zodra de winkels weer openen: hoe groot is het verlies voor Delhaize?

Ook dit weekend was de spanning te snijden bij Delhaize: zaterdag waren 113 van de eigen winkels gesloten, 15 waren open. Volgens VTM Nieuws verloor Delhaize al 170 miljoen euro omzet door de stakingen. Het personeel wordt opgeroepen op dinsdag 14 maart naar Zellik af te zakken, wanneer de vakbonden en de directie samenzitten. Of de winkels daarna weer openen,

Lees meer »

Videogameheldinnen hoeven niet meer op topmodellen te lijken

Wat hebben de nieuwe game ‘Scars Above’ en de zopas op pc verschenen PlayStation-klepper ‘Returnal’ met elkaar gemeen? Jazeker, het zijn allebei ontzettend moeilijke third person-actiegames. Maar ze hebben ook het soort ‘echte’ vrouw in de hoofdrol die eindelijk breekt met de videogame-industrie haar decennialange obsessie voor jonge, schaarsgeklede, op supermodellen lijkende heldinnen.

Lees meer »

Prins Harry tijdens online therapiesessie: “In die toxische omgeving zouden mijn kinderen niet zoals nu kunnen opgroeien”

Tijdens een anderhalf uur durende online therapeutische sessie, die bekeken kon worden door wie zijn boek gekocht heeft, heeft de Britse prins Harry gesproken over zijn jeugd, zichzelf en wat de publicatie van zijn memoires met hem gedaan heeft. Hij vernoemde zijn broer William niet één keer, maar had het wel opnieuw over de “toxische” omgeving waarin hij opgegroeid is.

Lees meer »