Nieuwsfeed

Vergeten experimenten van Leonardo da Vinci bewijzen dat zijn begrip van de zwaartekracht zijn tijd ver vooruit was

Ingenieurs van het California Institute of Technology (Caltech) hebben ontdekt dat Leonardo da Vincis begrip van de zwaartekracht – hoewel niet helemaal accuraat – zijn tijd eeuwen vooruit was. Uit een nieuwe kijk op een van zijn notitieboeken blijkt dat de befaamde homo universalis experimenten heeft opgezet om aan te tonen dat de zwaartekracht een vorm van versnelling is en dat hij de gravitatieconstante vrij nauwkeurig berekende.

Krantenkoppen in België

Prins Harry tijdens online therapiesessie: “In die toxische omgeving zouden mijn kinderen niet zoals nu kunnen opgroeien”

Tijdens een anderhalf uur durende online therapeutische sessie, die bekeken kon worden door wie zijn boek gekocht heeft, heeft de Britse prins Harry gesproken over zijn jeugd, zichzelf en wat de publicatie van zijn memoires met hem gedaan heeft. Hij vernoemde zijn broer William niet één keer, maar had het wel opnieuw over de “toxische” omgeving waarin hij opgegroeid is.

Lees meer »

Elynn (13) lijdt aan zeldzame leveraandoening: “Om te overleven, moet ze elke nacht onder een blauwe lamp slapen”

De 13-jarige Elynn Engels lijdt aan het syndroom Crigler-Najjar, een levensbedreigende leveraandoening. Daarbovenop heeft ze het psychisch zwaar en is ziekenhuisopname aanbevolen. Door haar aandoening kan Elynn echter nooit ergens anders overnachten. Haar mama An (29) zou daarom graag een draagbaar toestel voor fototherapie aanschaffen, maar hier hangt een stevig prijskaartje aan vast.

Lees meer »

Antwerps hof van beroep behandelt vanaf 13 maart de zaak-Sanda Dia

Het hof van beroep in Antwerpen buigt zich vanaf maandag 13 maart over de zaak-Sanda Dia, de 20-jarige student aan de KU Leuven die in 2018 stierf na een zwaar doopritueel bij studentenclub Reuzegom. De familie van de jongeman en het openbaar ministerie hadden beroep aangetekend, omdat de rechter in eerste aanleg had opgemerkt dat ze alleen maar over de

Lees meer »

Niet alle klanten even begripvol voor stakers bij Delhaize: “Twee mensen vielen mij aan omdat ze niet binnen mochten”

Kwaad, maar vooral heel teleurgesteld zijn de 77 werknemers van de pas vernieuwde Delhaize in Aalst, waar de meesten al tientallen jaren op de teller hebben. “Geen verdediging van onze rechten meer, minder loon, op zondag werken, … Daarvoor hebben we ons dan jaren zo hard ingezet.” Dinsdag na de bijzondere ondernemingsraad, waar de directie werd uitgejouwd, legden personeelsleden spontaan

Lees meer »

Inktvis uit de Noordzee razend populair

Het is net niet de populairste vis op ons bord, maar op nummer twee in de jaarlijkse vis-statistieken wordt de schol voorbijgestoken door een tienarmige lekkernij, de zeekat, een van de bekendste inktvissoorten. Die komt hier – net als de pijlinktvis – meer voor dan vroeger.

Lees meer »

Vlaamse werkloosheid stijgt voor de vierde maand op rij

Het aantal werklozen in Vlaanderen is in februari – voor de vierde maand op rij – gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB. Het aantal mensen in Wallonië dat een werkloosheidsuitkering krijgt, is in februari met 1,1 procent gedaald in vergelijking met februari vorig jaar, maar het werkloosheidspercentage is op jaarbasis wel met 1,2 procentpunten toegenomen en

Lees meer »