Nieuwsfeed

Verschillende overheidssites slecht bereikbaar door IT-problemen

Sinds kort voor de middag zijn er IT-problemen bij verschillende overheidssites. Zo kunnen burgers zich moeilijk identificeren via de online overheidstoepassingen en zijn sommige overheidssites moeilijk bereikbaar. Dat meldt de federale overheidsdienst Bosa, die zegt dat geprobeerd wordt het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Er loopt een analyse om de oorzaak te achterhalen, maar er is alvast geen indicatie van een cyberaanval.

Krantenkoppen in België

Loonkloof tussen mannen en vrouwen neemt toe met leeftijd

De loonkloof -het verschil in uurloon- tussen mannen en vrouwen neemt toe met de leeftijd. Dat blijkt uit cijfers die Statbel bekendmaakte in het kader van Internationale Vrouwendag. Voor 35-44-jarigen bedraagt de kloof 4,5 procent, bij de 55-64-jarigen stijgt dat tot 8,5 procent. In de categorie van jonge werknemers – tot 25 jaar – is de loonkloof zelfs licht negatief

Lees meer »

Johan Verstreken over mishandeling in z’n tienerjaren: “Hij werd heel agressief eens hij gedronken had”

“Je wenst niemand dood, maar toen mijn vader stierf, voelde dat als een opluchting voor mijn moeder en mij.” Het boek is hard. Net als zijn jeugd. In ‘Over leven na … kindermishandeling’ – een boek van Valerie Van Peel, Meredith Van Overloop, Anna Defossez en Peter Adriaenssens – vertelt voormalig VRT-coryfee Johan Verstreken (59) openlijk over zijn tienerjaren. De

Lees meer »

Uitgelegd: zo werkt het grootste batterijpark van ons land

In het Oost-Vlaamse Ruien is het grootste batterijpark van ons land geopend. Opvallend, want een dikke tien jaar geleden kon je op dezelfde locatie nog de meest vervuilende steenkoolcentrale van ons land vinden. Nu is het nieuwe batterijpark het toonbeeld voor groene energie in ons land. Maar een batterijpark, wat houdt dat precies in? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit.

Lees meer »

Haaland voorkomt puntenverlies City, De Bruyne draaft tien minuutjes op

Een zuinige zege van Manchester City tegen Crystal Palace, waardoor het de kloof op Arsenal opnieuw (tijdelijk) verkleint tot twee punten. Doelpuntenkanon Erling Haaland zorgde tien minuten voor tijd vanop de stip voor de bevrijdende treffer. De Noor heeft nu, alle competities en toernooien meegerekend, 34 doelpunten voor City gemaakt in 35 duels. Kevin De Bruyne viel een minuutje later

Lees meer »