Nieuwsfeed

Vervuiling door mest nog altijd niet voldoende aangepakt: Europa sleept België voor Hof van Justitie

Het Waals Gewest neemt onvoldoende maatregelen tegen nitraatverontreiniging in grondwater en waterlopen, als gevolg van bemesting door boeren. Dat vindt de Europese Commissie. België wordt daarom voor het Europese Hof van Justitie gesleept. Ook Vlaanderen komt trouwens om dezelfde reden in het vizier van Europa.

Krantenkoppen in België

Loreen keert als topfavoriet terug op Songfestival, nóg meer concurrentie voor de Belgische inzending: “Ze voorspellen niet veel goeds”

Loreen is in mei de Zweedse afgevaardigde voor het Eurovisie Songfestival in Liverpool. De zangeres werd zaterdagavond met overmacht verkozen tot winnaar van het Zweedse nationale songfestival. Daarmee zijn nu alle kandidaten voor de liedjeswedstrijd bekend. Straffe concurrentie voor onze Belgische inzending, die het niet bepaald goed doet bij de bookmakers.

Lees meer »

Is het slim om nog te beleggen wanneer je met pensioen bent? “Als je 10.000 euro ter beschikking hebt, beleg je die beter niet in individuele namen”

Met je portemonnee de (grillige) beurs trotseren verloopt nooit zonder risico. Jonge mensen genieten doorgaans nog van een lange beleggingshorizon en kunnen zo eventuele crashes vaak weer rechttrekken. Als gepensioneerde bevind je je veel minder in die luxepositie. Is het dan wel verstandig om ook na je carrière te blijven beleggen? En wat is een ideale verdeelsleutel zodat je zonder

Lees meer »

LIVE. Sanda Dia: “Ik ben boos, héél boos. Want een ‘vriend’, die laat je niet in de steek”: Vadervan Sanda spreekt op laatste zittingsdag van proces tegen 18 Reuzegommers

Op de laatste zittingsdag van het proces tegen de 18 Reuzegomleden komt de familie van Sanda Dia zelf nog uitgebreid aan het woord. Omdat de pleidooien van de beklaagden meer tijd in beslag namen dan gepland, besloot het hof van beroep om deze maandag een extra zittingsdag in te gelasten. Op het laatst zal iedereen nog een kans krijgen om

Lees meer »

“Doorgeefwinkel” in Genk heeft overvolle opslagplaats door hulpactie aardbeving Turkije en Syrië

In de “doorgeefwinkel” in de Genkse wijk Waterschei puilen de opslagplaatsen uit met kleren die mensen hebben geschonken aan Turkije en Syrië. Na de aardbeving daar kwam een grote solidariteitsactie op gang, waar veel mensen kleren doneerden. “Turkije en Syrië hebben laten weten dat ze geen kleren meer moesten hebben, dus krijgen wij nu een deel van de overschotten”, klinkt

Lees meer »

Hoe kan je op een simpele manier groenten en fruit langer eetbaar houden om te besparen? Professor deelt 6 tips die iédereen kan toepassen

Een tros tomaten die je even uit het oog verloor, moet je soms wegsmijten omdat ze beschimmelen en een krop sla lijkt te verleppen waar je bij staat. Aangezien groenten en fruit steeds duurder worden én niet alle soorten altijd voorradig zijn, is het handig om te weten hoe je ze zo lang mogelijk kunt bewaren. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere geeft

Lees meer »