Nieuwsfeed

Vliegtuigen Lufthansa aan de grond door IT-storing

Door de ernstige IT-storing bij Lufthansa stuurt de Duitse luchtverkeersleiding geen vliegtuigen meer naar de luchthaven van Frankfurt. Dit om te voorkomen dat de hub vol raakt, bevestigt een woordvoerder van de luchtverkeersleiding vandaag.

Krantenkoppen in België

Thailand zoekt naar verloren radioactieve cilinder

In Thailand wordt gezocht naar een vermiste cilinder met daarin radioactief materiaal. Het gaat om een stalen cilinder van 30 centimeter met een diameter van 13 centimeter. De autoriteiten waarschuwen voor gezondheidsrisico’s bij directe blootstelling aan het radioactieve Caesium-137.

Lees meer »

Deze vakbondsman schuift vandaag mee aan tafel met de Delhaize-top: “We aanvaarden geen plan waarin je 9.000 mensen verhandelt alsof ze koopwaar zijn”

Zit vandaag mee aan de onderhandelingstafel bij Delhaize: een zeer kwade vakbondsman Jan De Weghe (53). “Ik voer niet het hoge woord. Ik kom gewoon op voor mijn mensen. Delhaize behandelt hen als koopwaar. Hun franchiseplan is leugenachtig.” Hij waarschuwt ook dat er nog wekenlang acties volgen, en dat Delhaizes gesloten zullen blijven.

Lees meer »

Laatste vaccinatiecentrum in Brussel gesloten

Het Brusselse vaccinatiecentrum Pacheco heeft na iets meer dan twee jaar definitief de deuren gesloten. Dat laat de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) weten. De sluiting is de laatste stap in het plan om de massavaccinatiecentra in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest af te bouwen.

Lees meer »

Drie Nederlanders aangehouden voor aanslagen in drugsmilieu, waaronder op Pokebowl Place van broers Jamal Ben Saddik

Drie Nederlanders van 22, 26 en 27 jaar zijn door de onderzoeksrechter aangehouden na uitleveringen vanuit Nederland. Dat bevestig het Antwerps parket. Ze zijn verdachten in gerechtelijke dossiers aangaande aanslagen die gepleegd werden in Antwerpen, Borgerhout, Deurne en Beveren. Bij één van hen gaat het om de aanslag op een restaurant aan de Stenenbrug, dat eigendom was van familieleden van

Lees meer »

Neuzekesoorlog achtervolgt Carl (60) tot op vandaag: “Persoonlijke verrijking? Ik heb op geen enkele rekening geld staan”

De Gentse neuzekesoorlog heeft Carl Demeestere (60) jaren geleden al verloren, maar tot op vandaag blijft de veelbesproken strijd de cuberdonverkoper achtervolgen. Donderdag vroeg het Openbaar Ministerie hem een beroepsverbod van tien jaar op te leggen. Demeestere zou hebben gefoefeld toen zijn zaak failliet ging, iets wat hij zelf met klem ontkent. “Maar waar is dat geld? De schuldeisers wachten

Lees meer »