Nieuwsfeed

Vliegtuigen Lufthansa aan de grond door IT-storing

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft last van IT-problemen waardoor er geen vluchten kunnen vertrekken. De systemen die gebruikt worden voor het inchecken en het boarden werken niet. Volgens een woordvoerster werkt het bedrijf hard aan een oplossing.

Krantenkoppen in België

Apple omhoog op Wall Street na koopadvies Goldman Sachs

Het aandeel Apple stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Zakenbank Goldman Sachs is het technologieconcern gaan volgen met een koopadvies. De handel op Wall Street verliep verder vrij rustig in afwachting van de verklaringen die president Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank dinsdag en woensdag lokale tijd aflegt in het Congres. Mogelijk wordt daaruit

Lees meer »

KIJK. Matthias woont in een huis van stro en voelt de energiecrisis niet: “Ik maak jaarlijks 1000 euro winst”

In de derde aflevering van de HLN Original ‘Extreme Huizen’ bezoekt vastgoedexperte Hadisa Suleyman een woning die je op het eerste gezicht enkel in Bokrijk zou vinden: een huis van stro. Maar niets is minder waar. Eigenaar Matthias Cleiren bouwde zijn eigen huis zo’n tien jaar geleden in Heist-op-den-Berg en gebruikte stro en leem als hoofdmaterialen. Het resultaat? Een energieneutrale

Lees meer »

LIVE. Proces Reuzegom: “Online vind je zijn foto, naam en adres. Hij kan er niet van vluchten”: advocaten van ‘Zaadje’ en ‘Janker’ vragen hof om begrip

Twee Reuzegommers hebben hun verdediging al kunnen voeren tijdens de zitting over de zaak Sanda Dia in het Antwerpse hof van beroep. Nog zesttien te gaan. Hoewel de volgorde van de pleidooien niet helemaal duidelijk is, is de kans groot dat vandaag de advocaten van praeses ‘Zaadje’ en schachtentemmer ‘Janker’ aan de beurt komen.

Lees meer »

STREAMINGTIP. ‘True Crime Belgium: Rijk, Dood & Opgelicht’

Geen genre dat de laatste jaren zo populair is als true crime. Dat is ook Streamz niet ontgaan. Zij brengen in ‘True Crime Belgium’ – waarin de meest schokkende en spraakmakende misdaden van ons land worden belicht – nu het relaas van oplichter Christian Fobe, die twee van z’n slachtoffers van het leven beroofd.

Lees meer »

“Ontnuchterende wake-upcall” over toekomst van onze planeet: VN-klimaatpanel brengt nieuw rapport uit

Ons klimaat verandert razendsnel en de gevolgen zijn steeds wijdverspreider, overal in de wereld. De gevolgen zijn ook zwaarder dan eerst ingeschat. Dat zegt het VN-klimaatpanel (IPCC) in zijn Syntheserapport, dat alle huidige kennis over het klimaat op onze planeet bundelt. Toch kunnen we als mens nog altijd de impact fel beperken, op voorwaarde dat er heel dringend actie wordt

Lees meer »

De vijf boeken van de week: een eerbetoon aan Gaston & Leo, hoe samen te leven met een psychisch kwetsbare persoon en wie waren de “salonanarchisten” in België? 

In "Gaston & Leo. Met lach en traan" brengt Kobe Van Herwegen een eresaluut aan het legendarische komische duo. Griet Frère getuigt over opgroeien met een psychisch kwetsbare persoon in "Het komt voor in de beste families". In "Zwart licht" treedt Eric Min in het spoor van de anarchisten in België. De vondst van 369 mysterieuze zelfportretten is voor Christophe

Lees meer »

Vanavond is het volle maan, maar wat klopt er van de mythes en verhalen? “Tijdens volle maan hebben katten en honden meer kans op een ongeval”

Vanavond, 8 december, is het weer volle maan. Wil dat zeggen dat katten en honden straks meer kans hebben op een ongeval? Dat er meer patiënten met hersenbloedingen en nierstenen zullen opduiken op de spoeddiensten van ziekenhuizen? En dat er meer vrouwen zullen bevallen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters neemt enkele mythes over de volle maan onder de loep.

Lees meer »

Meer openbare toiletten en een toiletpas: CD&V komt met ‘toiletplan’

Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) vindt dat er in Vlaanderen te weinig aandacht is voor openbare toiletten. Daarom komt het parlementslid met een ‘toiletplan’. In dit plan pleit ze onder meer voor meer publieke en toegankelijke toiletten, voor een tool die alle informatie over die toiletten verzamelt en een uniforme toiletpas die de toegang tot sanitair voor mensen met bepaalde

Lees meer »