Nieuwsfeed

VN vragen 5,2 miljard euro om humanitaire noden Oekraïense bevolking te dekken: “Hun lijden is verre van voorbij”

De Verenigde Naties hebben woensdag 5,6 miljard dollar (5,2 miljard euro) gevraagd om de humanitaire noden van 11,1 miljoen Oekraïners in eigen land en nog eens 4,2 miljoen Oekraïense vluchtelingen in Europa te dekken. “Het lijden van het Oekraïense volk is verre van voorbij, de Oekraïners hebben nog steeds nood aan internationale steun”, onderstreepte Martin Griffiths, noodhulpcoördinator van de Verenigde Naties, woensdag in een mededeling.

Krantenkoppen in België

Schoolschutter Nashville was in behandeling voor “emotionele stoornis”

De 28-jarige schutter die op een basisschool in de Amerikaanse stad Nashville zes mensen doodschoot, was in behandeling voor een “emotionele stoornis”. Dat heeft de politiechef van Nashville dinsdag gezegd. Audrey Hale identificeerde zich sinds kort als man en noemde zichzelf Aiden. Hij was in het bezit van zeven legaal verkregen vuurwapens die hij verborg in het huis van zijn

Lees meer »

Tekent Miley Cyrus nu al voor dé albumrelease van het jaar? Ontdek haar nieuwste videoclip “River” 

"Flowers" van Miley Cyrus brak in de eerste dagen na de release met 100 miljoen streams het absolute Spotify-weekrecord, en is cijfermatig al zeker zeven weken lang de allergrootste hit ter wereld. Niet moeilijk dat iedereen afgelopen nacht reikhalzend uitkeek naar de release van haar album "Endless summer vacation" en de gloednieuwe videoclip "River". Vanavond komt ook een langverwachte special

Lees meer »

Mensen worden beter en creatiever in bordspel Go, dankzij superslimme artificiële intelligentie

Mensen worden steeds slimmer en creatiever in het strategische bordspel Go, en dat met dank aan artificiële intelligentie. Sinds het zelflerende programma AlphaGo in 2016 is het bijna onmogelijk gewonnen voor mensen om nog een computer te verslaan. Maar wetenschappers hebben nu vastgesteld dat die superslimme artificiële intelligentie de kwaliteit van spelen bij mensen naar een hoger niveau heeft getild.

Lees meer »

Dina Tersago en Tom De Cock zijn nieuwe ambassadeurs van Pleegzorg Vlaanderen: “Zoveel kinderen hebben nood aan een stabiele thuis”

Dina Tersago en Tom De Cock zijn samen het nieuwe uithangbord van Pleegzorg Vlaanderen. Om pleegzorg bekender te maken. In de hoop nieuwe pleegzorgers aan te trekken. Dat is nodig. In Vlaanderen wachten 1.000 kinderen op een pleeggezin. Bij De Cock gaat het ook verder dan ambassadeurschap. Hij is zelf pleegzorger van een peuter. “Als je zo’n kind in zijn

Lees meer »

Familie doodongerust nadat Davy (34) uit het niets opgepakt wordt in Mexico: “Waren het zelfs echte politieagenten?”

Normaal had Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) veilig thuis moeten zijn na een reis met zijn zus Nicky in Mexico. Nicky keerde zaterdag alleen terug nadat Davy de toegang tot het vliegtuig werd geweigerd. Hij besloot op hotel te gaan, maar bracht er nooit de nacht door. Volgens vader Patrick werd hij omsingeld door politieagenten in Cancun en opgepakt. “We weten

Lees meer »

Belgische gezinnen verliezen opnieuw aan koopkracht

Belgische gezinnen verliezen voor het tweede jaar op rij aan koopkracht in 2022. Dat toont de nieuwe consumentenbarometer van Testaankoop. De torenhoge inflatie weegt op ons financiële comfort. "We hameren nogmaals op het belang van steunmaatregelen voor de meest kwetsbare gezinnen", klinkt het.

Lees meer »

“Er zijn 3 categorieën voor krommingen van de penis”: uroloog legt uit waarom een penis scheef kan groeien en wanneer je je zorgen moet maken

De meeste mannen hebben een kromming in hun penis wanneer die in erectie staat. “Een lichte buiging naar boven is zelfs ideaal voor bepaalde houdingen”, zegt uroloog dr. Piet Hoebeke (UZ Gent). Hij ziet op zijn dienst regelmatig ook mannen die te maken krijgen met een problematische ‘hoek’, als gevolg van de ziekte van Peyronie. Hoe loop je die aandoening

Lees meer »