Nieuwsfeed

VRT herroept beslissing om ‘Winteruur’ met Tess Uytterhoeven naar latere datum te verschuiven

De aflevering van ‘Winteruur’ op Canvas met reportagemaker Tess Uytterhoeven wordt toch op woensdagavond uitgezonden. Een dag eerder had de VRT beslist om, naar aanleiding van het nieuws rond Bart De Pauw, de bewuste aflevering naar een latere datum te verschuiven.

Krantenkoppen in België

Brouwers willen geen minimumprijs voor alcohol

De brouwers scharen zich achter de strijd tegen alcoholmisbruik, maar hebben ook enkele bemerkingen bij het interfederaal alcoholpan dat groen licht kreeg van de verschillende ministers van Volksgezondheid in ons land. Sectororganisatie Belgische Brouwers verzet zich tegen een minimumprijs en zag liever het huidige zelfregulerende kader voor alcoholreclame behouden blijven. Ze betreuren in een persbericht ook een gebrek aan inspraak.

Lees meer »

En dan plots de knuffel tussen mama Sanda en preses Zaadje: “Ik voel jullie pijn en ik ben daar medeverantwoordelijk voor”

“Ik voel jullie pijn”, sprak preses J.J. – alias Zaadje – met bevende stem. Nadat hij de micro had neergelegd en opnieuw ging zitten op de beklaagdenbank, volgde een emotionele schouderklop van de huilende moeder van Sanda Dia (20). Wars van de heftige emoties, weten de nabestaanden nog steeds niet wie zo kwistig omsprong met de dodelijk gebleken vissaus.

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf”

“Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over ‘woke’ uitbracht.

Lees meer »

INTERVIEW. Delhaize-vakbondsman Jan De Weghe: “Alle winkels in het uitstalraam? Dat is gewoon te veel. Over minder kan onderhandeld worden”

“Ik heb helemaal niets tegen zelfstandige Delhaize-uitbaters, maar het stoort me wel dat werknemers er zonder inspraak worden gedumpt.” Jan De Weghe van de socialistische vakbond BBTK noemde het plan van Delhaize om 128 winkels te verzelfstandigen “crapuleus”, een uitspraak die hij intussen betreurt, maar zijn strijdvaardigheid blijft onaangetast.

Lees meer »

Franciscus zit 10 jaar op de hoogste katholieke stoel: hoe ‘de paus van de verrassingen’ de sfeer in Rome helemaal veranderde

Maandag zit Franciscus exact tien jaar op de hoogste katholieke stoel. Op 13 maart 2013 werd de bisschop van Buenos Aires paus van Rome. Die dag flikkerden duizend gsm-lichtjes op het Sint-Pietersplein. En het zoemde. “Jorge wie?” Bergoglio, dus. De man die de Vaticaanse schandaalstal ging uitkuisen. Die de positie van vrouwen in de Kerk ging versterken, die de positie

Lees meer »

Van nul ervaring tot grootste partij van Nederland: is de BBB er klaar voor?

De BoerBurgerBeweging heeft in Nederland een historische zege geboekt bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij komt zo de Eerste Kamer binnen met amper of geen ervaring. Is de BBB daar klaar voor? "Geen enkele partij heeft zoveel tijd, energie en geld gestoken in onze mensen klaar te stomen om te besturen", vertelt Kees Hanse, de Zeeuwse lijsttrekker voor de BBB,

Lees meer »

STREAMINGTIP. ‘Minx’: wat een feministe lijden kan

Kan het begin van de werkweek volgens u wel een portie rode oortjes gebruiken? Say no more, want VRT MAX heeft met ‘Minx’ de perfecte fictie-oplossing in de aanbieding. Daarin volgen we een jonge en gedreven feministe die – verrassend genoeg – het allereerste blootblad voor vrouwen lanceert. Compleet met pornstache, jawel!

Lees meer »

Wat als het (stik)stof is gaan liggen? “Regering-Jambon I is niet juridisch, maar feitelijk voorbij”

Gisteravond heeft de Vlaamse regering "met een ruime meerderheid" het voorstel van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) voor een stikstofakkoord goedgekeurd. Dat voorstel zal morgen ook dienen als basis voor een debat in het Vlaams Parlement. Kan een goedkeuring met een meerderheid wel in een regering die bij consensus moet beslissen? En welke gevolgen heeft die goedkeuring voor die Vlaamse

Lees meer »

Levert Nokere Koerse, gloednieuw in de Gouden Klassiekers, je een e-mountainbike ter waarde van 2.000 euro op dankzij HLN?

Zaterdag staat met Milaan-Sanremo het eerste monument op het programma, maar deze week wordt er ook opnieuw op Belgische wegen gestreden. Nokere Koerse pakt morgen uit met een mooi deelnemersveld. Deze semi-klassieker maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de Gouden Klassiekers. Stel tegen woensdagmiddag een ploeg samen en maak dankzij HLN kans op fantastische prijzen.

Lees meer »

Vrouw die Adriaan Van den Hoof beschuldigde reageert: “Naar zijn gevoel is zijn geweten helemaal gezuiverd”

Een succesvolle expo en een spijtbetuiging in ‘De tafel van vier’. Keert Adriaan Van den Hoof (50) straks terug naar het scherm? Volgens experts liggen de kaarten gunstig voor de ex-‘Switch’-presentator. En dat roept gemengde gevoelens op bij één van de vrouwen die klacht indiende tegen hem wegens grensoverschrijdend gedrag. In ‘Dag Allemaal’ geeft ze haar kijk op de zaak.

Lees meer »

Op zijn 17de al betrokken bij dodelijke steekpartij, nu zelf in levensgevaar: beruchte Yassin B. (28) kan niet uit de problemen blijven

Op het Groeningerplein in hartje Borgerhout is zaterdagavond rond 22 uur een zwaar incident gebeurd tussen de zaakvoerder van een nieuwe snackbar en een kennis. Het incident escaleerde waarop iemand een mes trok en Yassin B. (28) neerstak. De man werd geraakt in de buik en is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Nog twee anderen raakten lichtgewond. Het zwaargewonde

Lees meer »

Schoolschutter Nashville was in behandeling voor “emotionele stoornis”

De 28-jarige schutter die op een basisschool in de Amerikaanse stad Nashville zes mensen doodschoot, was in behandeling voor een “emotionele stoornis”. Dat heeft de politiechef van Nashville dinsdag gezegd. Audrey Hale identificeerde zich sinds kort als man en noemde zichzelf Aiden. Hij was in het bezit van zeven legaal verkregen vuurwapens die hij verborg in het huis van zijn

Lees meer »